Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 14 april 2004

(

Rijnsburg Verkeersongeval
Op dinsdag 13 april omstreeks 16.00 uur vond er op de Rijnsburgerweg een verkeersongeval plaats. Een 50-jarige bestuurder van een shovel reed vanaf een uitrit de Rijnsburgerweg op. Hierbij zag hij een 21-jarige fietser uit Leiden die over het fietspad reed en tegen de richting over hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd door de grijpbak geraakt waardoor de fietser even het bewustzijn verloor. Hij werd met een zware hersenschudding en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.


Leiden Valse aangifte beroving taxichauffeur

Op zondag 8 februari 2004 deed een Amsterdamse taxichauffeur bij de Leidse politie aangifte van beroving van zijn portemonnee met inhoud. Hij had die vroege morgen omstreeks 06.45 uur twee personen vanuit Amsterdam naar het Centraal Station in Leiden gebracht. Toen hij met hen wilde afrekenen zou zijn portemonnee uit zijn handen zijn gerukt waarna de daders waren weggerend in de richting van het LUMC.
De 'beroving' werd vastgelegd op bewakingscamera's nabij het station. Beelden hiervan zijn uitgezonden in een politiebericht op TV West. Ook op internet waren de beelden te zien.
Naar aanleiding hiervan meldden zich op dinsdag 13 april 2004 twee Rijnsburgse mannen in de leeftijd van 19 en 22 jaar aan het bureau te Leiden.
Zij verklaarden tijdens de taxirit van Amsterdam naar Leiden er achter te zijn gekomen dat zij niet genoeg geld bij zich hadden om de rit te kunnen betalen. Zij besloten danook na aankomst in Leiden direkt de taxi te verlaten en weg te rennen. Van beroving van de chauffeur zou geen sprake zijn geweest.
De op uitnodiging aan het bureau verschenen taxichauffeur verklaarde inderdaad de beroving te hebben verzonnen omdat hij het niet verdiende geld anders niet kon verantwoorden.
De Rijnsburgers hebben alsnog de rit betaald. Tegen zowel hen als tegen de taxichauffeur is proces-verbaal opgemaakt.


Nieuwkoop Brand in bedrijf in 'Opsporing Verzocht'

Naar aanleiding van een brand in een bedrijfspand aan de Industrieweg op donderdag 12 februari jl. doet de Politie Hollands Midden op maandag 19 april een getuigenoproep in het AVRO programma 'Opsporing Verzocht'.
De uitslaande brand ontstond omstreeks 22.30 uur en verwoestte het pand volledig. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. De politie heeft nog enkele vragen.
Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending op Nederland 1 bekendgemaakt.


Gouda Onder invloed

De politie heeft dinsdag 13 april een 37-jarige man uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie wilde de man rond 01.50 uur ter controle staande houden op de Dunantsingel. Hij stopte echter pas op de Teldersstraat nadat de politie lichtsignalen had gegeven De ademanalyse wees 560 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.


Gouda Verkeersongeval

Op dinsdag 13 april even voor 12.00 uur vond er op de kruising Thorbeckelaan/Johan de Wittlaan een verkeersongeval plaats. Een 50-jarige automobilist uit Haastrecht reed over de Thorbeckelaan in de richting van de Johan de Wittlaan. Op de kruising sloeg hij linksaf waarbij hij een 24-jarige bromfietser uit Bodegraven die in tegenovergestelde richting reed over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg. De Bodegraver werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Ouderkerk a/d Ijssel/Lekkerkerk/Bergambacht Snelheidscontrole

De politie heeft op dinsdagmiddag 13 april op de Ijsseldijk Nord, de Tiendweg West en de Lekdijk-West een snelheidscontrole gehouden met de laser. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid was 86 km/u terwijl de maximum snelheid 60 km/u is.


Schoonhoven Inbrekers overlopen in bedrijf

In een bedrijf aan de Haven zijn drie inbrekers op woensdag 14 april even voor 03.30 uur overlopen door de eigenaar. Nadat het inbraakalarm was afgegaan ging de eigenaar poolshoogte nemen. In het pand zag hij drie inbrekers die er vervolgens vandoor gingen. Een van de inbrekers wist hij nog te slaan met een voorwerp. De eigenaar pakte de man vast maar deze wist zich los te rukken. Volgens de eigenaar gingen de drie er vandoor in een vermoedelijk grijze auto in de richting van Lopik. Uit het bedrijf werden sieraden weggenomen. De inbrekers waren binnengekomen door een rolluik en de toegangsdeur te forceren. De politie stelt een onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --