Gemeente Moerdijk


OPSCHORTEN LOOPTIJD DWANGSOM RIJKSWATERSTAAT

Het college heeft vanmorgen besloten de dwangsom die is opgelegd aan Rijkswaterstaat nog niet te innen. De looptijd van de dwangsom wordt verlengd tot vier weken nadat het saneringsplan is goedgekeurd.

Op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Hellegatsweg in Willemstad is een ondergrondse tank aanwezig die in het kader van de actie BOOT verwijderd had moet worden. De gemeente Moerdijk heeft Rijkswaterstaat op 12 februari 2004 een dwangsom opgelegd om de verwijdering van de toen nog twee tanks af te dwingen. Eén tank is inmiddels weggehaald.

Bij de andere tank is sprake van ernstige bodemverontreiniging. Rijkswaterstaat moet hiervoor een saneringsplan indienen bij de Provincie. Dit plan omvat de verwijdering van de tank en de sanering van de grond. De goedkeuring van het saneringsplan moet eerst afgewacht worden. Dat kan enkele maanden duren. Het is daarom onmogelijk om de tank op dit moment te verwijderen. Ook heeft Rijkswaterstaat inmiddels aangetoond dat de financiële middelen voor de sanering ter beschikking zijn gesteld. Om die redenen heeft het college vanmorgen besloten om het innen van de dwangsom op te schorten tot vier weken na de goedkeuring van het saneringsplan.