Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 14 april 2004

Organisaties roepen leden op: koop vaker biologisch

Start met taart

Met het aansnijden en uitdelen van een reusachtige taart is vandaag de actie "Nederland gaat biologisch" van start gegaan. Zo'n dertig maatschappelijke organisaties* roepen de komende maanden hun leden op om vaker biologische producten te kopen. Wanneer drie miljoen leden voor E 2,50 extra per week biologisch kopen verdubbelt de biologische landbouw en kunnen ruim duizend boeren extra biologisch gaan boeren.

Directeuren en andere vertegenwoordigers van de organisaties aan 'Nederland gaat biologisch' deelden vanochtend op het Beursplein in Amsterdam punten taart uit aan voorbijgangers. Directeur Ad van den Biggelaar van Stichting Natuur en Milieu (initiatiefnemer van 'Nederland gaat biologisch'): "Er zijn veel redenen om voor biologische producten te kiezen. Het is goed voor de natuur, het milieu, het welzijn van landbouwdieren en ook heel lekker en gezond." De milieu- en diervriendelijke biologische landbouw is in ons land nog een kleine sector, die het verdient om te groeien. De regering mikt op tien procent biologische landbouw in 2010. De vraag naar biologische producten moet navenant groeien. Daarom gaan organisaties hun leden benaderen via oproepen in hun blad.

Daarnaast heeft de Natuurvoedings Winkel Organisatie (NWO) speciale kortings- en spaaracties. In ruim 120 natuurvoedingswinkels kunnen consumenten sparen voor kortingen op attracties die iets met biologisch doen, zoals het Noorderdierenpark in Emmen die biologisch voer voor de dieren gebruikt.en ze krijgen de tijd om te groeien, dat proef