Politie Drenthe

woensdagochtend

Emmen 14-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Dronken bestuurder aangehouden
TYNAARLO Op de Zuidlaarderweg is dinsdagavond een 32-jarige bestuurder uit Heilloo aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en trok de aandacht van medeweggebruikers door zijn slingerend rijgedrag. Aan het bureau blies de man ongeveer 1.2 promille. Na verhoor heeft de man een dagvaarding meegekregen.

Verdachte van scooterdiefstal aangehouden
MEPPEL Op een parkeerplaats aan de Hoogeveenseweg is dinsdagmiddag een 18-jarige inwoner van Meppel aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter. De eigenaar van de scooter, een 21-jarige inwoner van Meppel zag zijn scooter staan op de parkeerplaats en schakelde de politie in. Toen de verdachte bij de scooter kwam en hij er op weg wilde, is hij aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Diefstal en vernieling bij bouwplaats
COEVORDEN Namens een aannemingsbedrijf uit Vriezenveen werd dinsdag aangifte gedaan van inbraak en vernieling op een bouwplaats aan het Stieltjeskanaal. Wat de daders precies hebben meegenomen uit de bouwkeet is nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat er ook veel vernield is. Verder werden van een rupskraan alle lampen, spiegels en ramen gesloopt. In het gebouw werden zes nieuwe thermopaneruiten vernield. Het juiste schadebedrag is nog niet bekend, maar zal vrij hoog zijn.

Winkeldief aangehouden
ASSEN Donderdagmiddag is aan het Apollopad een 33-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel aan het Apollopad werd hij door het personeel betrapt bij het stelen van 3 vleespakketten, ter waarde van ruim 20,- euro. Het gelukte het personeel niet om de man, die ook onder invloed van alcohol verkeerde, aan te houden. De politie heeft vervolgens op aanwijzing van het personeel de man aangehouden en ingesloten. Een onderzoek wordt ingesteld.

Geweldpleger aangehouden
EMMEN Op een schoolplein aan de Weerdingerstraat werd dinsdag na de middag een 16-jarige inwoonster van Emmen door haar ex-vriend mishandeld. De jongeman, een 21-jarige inwoner van Amsterdam, kneep haar keel dicht en sloeg haar in het gezicht en op het lichaam. De verdachte kon niet verdragen dat de relatie verbroken was. Hij is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veel bekeuringen bij controles
ASSEN Dinsdag heeft de politie in en rond Assen veel bekeuring uitgeschreven bij verkeerscontroles. Bekeuring werden opgemaakt voor het rijden door rood licht (9x), het rijden zonder gordel (18x), snelheid (4x). Verder werden er nog 8 bekeuringen opgemaakt ter zake het rijden zonder geldig rijbewijs, overbelading van een aanhangwagen, het niet handsfree bellen, geen verzekering en een onjuiste kentekenplaat.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl