Utrecht stad, 10.05 uur

Utrecht 14-04-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Diefstal eindigt in het water
UTRECHT Op dinsdagavond 13 april is man aangehouden voor het plegen van diefstal.

Omstreeks 23.10 uur stond een 29-jarige vrouw uit Gelsenkirchen met haar auto op de kruising Einsteindreef/Brailledreef. Twee mannen op een scooter stopten naast haar auto en namen haar tas van de passagierstoel mee. Hierop reden de mannen weg in de richting van het Zandpad. De vrouw zette met haar auto de achtervolging in, waarna de mannen met hun scooter tegen een boom aanbotste en te water kwamen. Omstanders haalden beide mannen uit het water, waarop één van hen ervan door ging. De andere, een 18-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere verdachte.

Verkeersongeval
UTRECHT Op dinsdagavond 13 april heeft een ongeval plaatsgevonden op de Atoomweg.

Omstreeks 22.05 uur reed een 27-jarige bromfietser uit Utrecht over de Atoomweg. Hij reed op de rijbaan in plaats van op het naastgelegen fietspad, waar hij werd ingehaald door een 26-jarige automobilist uit Nieuwegein. Deze reinigde zijn voorruit met de ruitensproeier, waarbij de bromfietser dacht dat de automobilist dat deed om hem te treiteren. Hierop ging hij naast de auto rijden en zag hierbij de middengeleider over het hoofd. De bromfietser kwam hierop tegen de auto aan ten val.

De man is met een gebroken onderbeen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd, zijn auto liep wel schade op.

Gevecht
UTRECHT Op dinsdagavond 13 april heeft een gevecht plaatsgevonden bij een pand aan de Wittevrouwenkade.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie de melding van een gevecht. Ter plaatse aangekomen bleek een 29-jarige man (woonplaats onbekend) bewusteloos te zijn geslagen door een 37-jarige man uit s-Gravenhage. De aanleiding was vermoedelijk de diefstal van een tas van de s-Gravenhager door de 29-jarige man, waarop ze in gevecht waren gekomen. De 29-jarige man is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

De 37-jarige man is aangehouden, hij bleek nog meerdere bekeuringen open te hebben staan.

Bekeuringen
UTRECHT Op dinsdag13 april reed omstreeks 14.20 uur een 27-jarige automobilist uit Utrecht over het Westplein. De man reed door een rood verkeerslicht en negeerde een geslotenverklaring, waarop hij aan de kant werd gezet. Tijdens controle bleek dat hij nog verschillende boetes open had staan en de invordering van zijn rijbewijs. De bijrijdster, een 52-jarige vrouw uit Utrecht, had ook een boete open staan. De automobilist heeft verschillende boetes betaald. Zijn auto is in beslag genomen.

Vernieling van autoantenne
UTRECHT Op dinsdagmiddag 13 april is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het vernielen van een autoantenne.

De man liep omstreeks 15.30 uur over het Janskerkhof, waarbij hij zich verdacht gedroeg. Een 26-jarige man uit Amsterdam hield hem in de gaten en lichtte de politie in, toen hij zag dat de 39-jarige man de antenne van een daar geparkeerde personenauto afbrak en wegliep. De man is aangehouden.

Bromfietscontrole
UTRECHT Op dinsdag 13 april is een verkeerscontrole gehouden op de Schaverijstraat.
Omstreeks 15.10 uur werden verschillende bromfietsen gecontroleerd, waarbij zeven bekeuringen werden uitgeschreven voor vermogen, twee voor geluid, twee voor het rijden op een bromfiets onder de 16 jaar en één voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op dinsdagmiddag 13 april is een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.15 uur liep de man een winkel aan de Roelantdreef uit zonder een aantal producten met een totale waarde van ongeveer 120,- af te rekenen. De man werd ontdekt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op dinsdagmiddag 13 april is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 14.45 uur probeerde de man een winkel aan het Hammarskjoldhof uit te lopen zonder een product af te rekenen. De verdachte werd aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De man heeft een winkelontzegging gekregen. Ook bleek dat de man nog voor meerdere delicten gesignaleerd stond.

Aanrijding met letsel
UTRECHT Op dinsdagmiddag 13 april heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Albert Schweitzerdreef.

Omstreeks 14.15 uur reed een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hilversum over de A. Schweitzerdreef richting de A27. Vanwege filevorming remde de man af, maar een 23-jarige automobiliste uit Vleuten, welke achter hem reed, zag dit te laat en botste achterop de vrachtwagen. De vrouw is met hoofdverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Ongeval
UTRECHT Op dinsdagmiddag 13 april heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Weg tot de Wetenschap.

Omstreeks 12.50 uur reed een 72-jarige fietsster uit Bunnik over de kruising Weg naar Rhijnauwen en de Weg tot de Wetenschap. Tijdens het oversteken kwam zij in botsing met een 22-jarige fietser uit Utrecht. De vrouw kwam hierop ten val en is met een gebroken knie overgebracht naar het ziekenhuis. De 22-jarige man bleef ongedeerd.