BCD NV
http://www.bcd-nv.com

BCD in zee met Worldspan en Amadeus

Zeist, 14 april 2004. BCD N.V. is verheugd over de overeenkomst tot een nauwere samenwerking met Worldspan en Amadeus. Deze overeenkomst is gesloten naar aanleiding van een tender die Airtrade en WorldTravel BTI, beide dochterondernemingen van BCD, in het begin van dit jaar hebben gehouden onder verschillende CRS leveranciers.

Joop Drechsel (CEO, BCD N.V.): Zowel Airtrade als WorldTravel BTI werken al jarenlang naar tevredenheid samen met Worldspan. In Amadeus, één van de grootste reserveringssystemen wereldwijd, zien wij een perfecte partner voor de toekomst in aanvulling op de mogelijkheden die Worldspan, eveneens een topbedrijf in deze markt, ons al langer biedt.

Met deze overeenkomst breidt Airtrade haar productendienstenpakket voor reisagenten sterk uit. Een combinatie van beide computer reserveringssystemen biedt agenten namelijk de keuze tussen twee innovatieve en krachtige internationale reserveringssystemen.

In de toekomst zullen alle Nederlandse dochterondernemingen van BCD gebruik maken van beide CRS systemen. Zo zal ook VakantieXperts van Rottink Reisburo profiteren van deze unieke samenwerking.

Worldspan, leverancier aan meer dan 20.000 reisbureaus wereldwijd van reistechnologie, en Amadeus, aanbieder van reistechnologie aan meer dan 64.300 reisbureaus wereldwijd, staan beiden bekend vanwege hun GDS (global distribution system of reserveringssysteem) en zijn toonaangevend vanwege hun geavanceerde technologie voor het boeken van vliegtickets.

Over Airtrade
Airtrade Holding bv in Haarlem werd in 1989 opgericht als bemiddelaar tussen internationale luchtvaartmaatschappijen en Nederlandse reisbureaus. Deze leverancier van toeristische lijndiensttickets aan meer dan 900 reisbureaus is inmiddels de grootste consolidator van de Nederlandse reiswereld. Ook de e-commerce activiteiten - online ticketverkoop via Vliegwinkel.nl - zijn toonaangevend in Nederland. Aan o.m. Schiphol.nl, Brooks.nl en Martinair.nl levert Airtrade tevens de boekingsmachine. Voor meer informatie zie www.airtrade.nl.

Over WorldTravel BTI
WorldTravel BTI behoort tot de top 3 zakenreisbedrijven in Nederland. Het bedrijf is in ons land de exclusieve partner van Business Travel International (BTI), de grootste alliantie van zelfstandige zakenreisbedrijven ter wereld. BTI telt 80 partnerbedrijven en is met ruim 30.000 werknemers actief in 90 landen. Zie ook www.worldtravelbti.nl.

Over BCD N.V.
BCD N.V. is een Nederlands familiebedrijf, opgericht in 1975, dat actief is in de reisbranche en in de financiële dienstverlening. Naast Airtrade behoren daartoe in Nederland WorldTravel BTI en VakantieXperts van Rottink Reisburo, met 117 reisbureaus een van de grootste toeristische reisbureauketens van ons land. BCD heeft 8.000 medewerkers in 11 landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Het bedrijf behaalde in 2003 een omzet van USD 4 miljard. Zie ook www.bcd-nv.com en www.vakantiexperts.nl.

14 apr 04 10:13