Ingezonden persbericht


14 april 2004

KVM-oplossingen voor systeembeheerders

~ met nieuwe aanvullingen op de Enterprise-serie neemt Belkin een vooraanstaande positie in op het gebied van serverbeheer-technologie ~

Belkin kondigt met trots de Europese introductie aan van de uitgebreide OmniView Enterprise KVM-serie (Keyboard, Video, Mouse). De nieuwe KVM-oplossingen vereenvoudigen het beheer van grote netwerken en systeembeheerders kunnen vanaf vier consoles tegelijkertijd tot 256 servers beheren. De nieuwe aanvullingen bestaan uit vier KVM-switches met microkabel-technologie (1x8, 2x8, 1x16, 2x16 poorten), twee KVM-expanders (1x8, 1x16 poorten) en twee KVM-switches met CAT5-extension.

De OmniView KVM Enterprise-serie maakt gebruik van de gepatenteerde Quad-Bus- technologie en stelt beheerders in staat tot 256 servers vanaf maximaal vier locaties te beheren. De expander kan op de master switch worden aangesloten als een rendabele manier om extra servers toe te voegen. Het is mogelijk om maximaal 15 expanders op de OmniView Enterprise KVM-switch aan te sluiten.

De OmniView KVM-switch is uitgerust met het gebruiksvriendelijke Belkin IntelliView On-screen-display. Hiermee worden meerdere servers beheerd en de verbindingstatus tussen de KVM-switch en server gecontroleerd. Voor datagevoelige servers beschikt IntelliView over vijf beveiligingsniveaus. Deze kunnen door de beheerder aan verschillende gebruikersgroepen worden toegewezen voor maximale veiligheid.

De 16-poorts KVM-switch met CAT5-extension functioneert als een zelfstandige oplossing voor één of twee consoles en is een perfecte oplossing voor serverruimtes, grote server-farms en testcenters waar de computers voor de beheerders ontoegankelijk zijn. Met de KVM-switch kan een afstand van maximaal 300 meter overbrugd worden. Bovendien beschikt de KVM-switch met CAT5-extension over standaardfunctionaliteiten, zoals snel switchen, AutoScan, een gebruikersinterface met frontpaneel en past hij in 19" server-racks.

(256 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
Email: PREurope@belkin.com
www.belkin.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---