Gemeente Stein


Bureau Verkiezingen week 16 2004

Verkiezing van de leden van het Europees parlement

Kandidaatstelling

De Burgmeester van Stein maakt het volgende bekend:


1. Op woensdag 28 april 2004 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement plaatshebben.
2. Op de dag van de kandidaatstelling (28 april) kunnen bij het centraal stembureau (de Kiesraad) van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd. De Kiesraad is gevestigd in het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Schedeldoekshaven 200, 2511 EZ 's-Gravenhage.
3. Op deze lijsten kunnen ook onderdanen van andere lidstaten als kandidaat worden opgenomen. Kandidaten die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, dienen bij de kandidaatstelling een schriftelijke verklaring van de daartoe bevoegde autoriteit van de lidstaat van herkomst over te leggen, waaruit blijkt dat hij/zij niet is uitgesloten van het recht om gekozen te worden.
4. De formulieren die benodigd zijn bij de kandidaatstelling, zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling bij de afdeling burgerzaken voor politieke groeperingen kosteloos verkrijgbaar. De formulieren zijn ook te downloaden via www.kandidaatstelling.nl en www.kiesraad.nl.
5. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van elfduizendtweehonderdenvijftig euro worden betaald, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van het Europees Parlement één of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend. Betaling van de waarborgsom vindt plaats door overmaking van dit bedrag op rekeningnummer (Rabobank) 192323256 ten name van Ministerie van BZK/DGCZK, HV 11, Postbus 20011, kamer H1002, 2500 EA Den Haag onder vermelding van 'waarborgsom kandidaatstelling EP' gevolgd door de naam van de politieke partij.

Nadere inlichtingen over de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten kunt u krijgen bij de Kiesraad, telefoon 070-4266266. Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Dienst Burgerzaken, Dhr. W. Keizer telefoonnummer 046-4359271.

Stein, 5 april 2004
Burgemeester voornoemd,

mr. E.W.M. Meijer