Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 14-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Alcoholcontrole

BAARN De politie heeft in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 april van 00.30 uur tot 02.00 uur een alcoholcontrole op de Amsterdamsestraatweg gehouden.

Negenentwintig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Achtentwintig bestuurders bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Eén van hen blies een A (Alert), wat inhoud dat hij hoogst waarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 22 jaar oud en afkomstig uit Hilversum, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 440 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek dat de auto van de man niet was verzekerd en dat hij nog een boete van 52,50 had openstaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hij kreeg een bekeuring voor het onverzekerd rijden. Nadat hij was verhoord en de boete van 52,50 had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.

Fietsster gewond

BAARN Op dinsdag 13 april raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.50 uur reed een 31-jarige fietsster uit Baarn over de Vondellaan in de richting van de Torenlaan. Op de kruising met de Torenlaan / Wijkamplaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 36-jarige automobilist uit Boxberg, met een aanrijding tot gevolg.

De Baarnse is met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum gebracht.