Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 14-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Te snel

HOUTEN- Op dinsdagavond raakte en man zijn rijbewijs kwijt. Omstreeks 21.25 uur zagen agenten een 36-jarige automobilist uit Houten rijden over De Staart. De man reed hier met een snelheid van 140 kilometer per uur terwijl hier 70 is toegestaan. De man kreeg een stoptekenen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Scooter te snel

HOUTEN-Op zondagmiddag werd een jongen aangehouden na een lange achtervolging.

Omstreeks 16.20 uur zagen agenten een 16-jarige jongen uit Houten rijden over het Onderdoor. De agenten zagen dat de jongen geen helm droeg en de scooter niet was voorzien van een verzekeringsplaatje. De agenten gaven de jongen een stopteken maar deze werd genegeerd en hij reed hard weg. De achtervolging werd ingezet. De achtervolging ging via diverse wijken, zoals de Hoeve, Oude dorp, Erven, De Gaarden en de Oorden. Tijdens deze achtervolging reed de jongen over stoepen, grasvelden, door poorten en vlak langs voetgangers. Op de Loerikseweg gaf een agent wederom een stopteken. De jongen negeerde deze nogmaals. Ter hoogte van de Lobbendijk probeerde een passant de jongen de weg te blokkeren. De Houtenaar bleef echter vol gas geven en de passant moest wegspringen om niet te worden aangereden. Korte tijd later reed de bestuurder in de omgeving van de Akkerwindehof. Hier liep dezelfde passant en deze man gaf de jongen een duw. De 16-jarige kwam ten val en kon door agenten worden aangehouden. De jongen werd vervoerd naar het bureau en de ouders werden gewaarschuwd.

De ouders vonden het zeer onfatsoenlijk wat hun zoon had gedaan en namen hun verantwoordelijkheid. Ze besloten de bromfiets, ter waarde van 2900 euro, achter te laten op het politiebureau. De bromfiets zal door de politie worden vernietigd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.