Politie Groningen

Persberichten woensdag 14 april 2004

Provincie Groningen 14-04-2004 -

Groningen: overval op postkantoor
Een nog onbekende man heeft dinsdagochtend rond 11.00 uur een overval gepleegd op het postkantoor aan het Overwinningsplein. De man kwam het kantoor binnen en bedreigde een baliemedewerker met een vuurwapen. Hij kreeg een hoeveelheid geld mee en verdween vervolgens op een fiets in de richting van de Canadalaan. Een zoektocht van de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. Er werd direct een buurtonderzoek en een technisch onderzoek ingesteld. Het signalement van de overvaller: blanke man, leeftijd ongeveer 30 jaar, lengte +/_ 185, stevig postuur. Hij was gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek, licht bruin jack, blauwe sportschoenen. Getuigen die nog niet door de politie gehoord zijn worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844.

Haren: vrachtautobrand op A28
Op de A28 in de richting van Assen brandde voor de afslag Haren dinsdagochtend de trekker met oplegger van een 25-jarige chauffeur uit Ulrum uit. De chauffeur merkte dat zijn combinatie vlam vatte en zette de wagen stil op de vluchtstrook. De brandweer kwam ter plaatse voor de bluswerkzaamheden. Voor de hulpverleningswerkzaamheden werd de A28 in zuidelijke richting tijdelijk afgesloten. De oorzaak van de brand was een losgesprongen olieleiding. Na het blussen werden de resten van de combinatie door een berger weggesleept.

Groningen: inbraak bij makelaarskantoor
Op aanwijzingen van getuigen kon de politie dinsdagnacht drie personen aanhouden op verdenking van een inbraak bij een makelaarskantoor op de Akerkhof. Bij het kantoor werd door een ruit een kei naar binnen gegooid en een flatscreen weggenomen. Getuigen wisten de politie drie personen, een 28 en 40-jarige en een 31-jarige vrouw allen uit Groningen aan te wijzen als betrokkenen bij de inbraak. De verdachten zijn ingesloten op het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: lastige mannen in centrum
De politie nam dinsdagnacht een 18-jarige man uit Groningen vanaf de Grote Markt mee naar het bureau omdat hij mensen lastig viel. De jongeman gedroeg zich agressief en kreeg een bon voor baldadigheid. In de Papengang werd een 19-jarige jongen uit Wildervank betrapt op het wildplassen. Hij gaf een valse naam op en werd recalcitrant bij zijn aanhouding. Hij verwondde zichzelf en werd op het bureau door ambulancepersoneel en een arts bekeken. De jongen kreeg een proces-verbaal.