Gemeente Haarlem


14 april 2004

Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
E-mail
Nummer
Haarlem pakt achterstallig onderhoud sportvelden en kleedaccomodaties grootschalig aan

Het jaar 2004 staat in het teken van grootschalige aanpak van achterstallig onderhoud van sportaccommodaties. Eerder is goedkeuring gegeven aan renovatie/restauratie van de Houtvaart en vervanging van koelinstallatie van de Ijsbaan, maar ook met een vergoeding voor de renovatie en uitbreiding van kleedkamers van de Koninklijke HFC, de realisatie van de lichtinstallatie voor het softbalveld van DSC'74 en herontwikkeling DSK.
Nu heeft het College op 13 april 2004 nog een aantal besluiten genomen voor de vernieuwing/renovatie van sportcomplexen. Het betreft o.a. de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden en renovatie/nieuwbouw van een aantal kleedaccommodaties. Hiermee komt het College tegemoet aan de beloften om het achterstallig onderhoud van sportvelden en kleedaccommodaties aan te pakken. Uiteraard zal de Raad van de gemeente Haarlem hierover ook nog zijn goedkeuring moeten uitspreken.

Sportcomplex Van Oosten de Bruijnstraat
Na jaren van overleg en onzekerheid voor dit sportcomplex, dat een belangrijke functie vervult in de wijk, zal het complex worden gerenoveerd. De Sportvereniging Geel Wit (voetbal), de Haarlemse Korfbal Club Nieuw Flora en de handbalafdeling van de Gymnastiek- en Sportvereniging Concordia krijgen nieuwe velden. Tegelijkertijd wordt de kleedaccommodatie van Geel Wit gerenoveerd en uitgebreid. Geel Wit krijgt een nieuw hoofdveld en het tweede voetbalveld van Geel Wit wordt een nieuw 3e generatie rubber ingestrooid kunstgrasveld.

Nieuw Flora en Concordia
Korfbalvereniging Nieuw Flora en de handbalvereniging Concordia krijgen een gecombineerd kunstgrasveld. Korfbal wordt dan gespeeld in de lengterichting van het veld en handbal loodrecht daarop.
Nieuw Flora en Concordia delen al hun kleedaccommodatie en houden dat zo.

Zowel het kunstgrasvoetbalveld van Geel Wit als het korf/handbalveld krijgen (trainings-) verlichting.


Pim Mulier Sportpark

Eén van de sportvelden van DSS/Kennemerland wordt vernieuwd en omgezet in een kunstgrasveld (3e generatie rubber ingestrooid). Bovendien krijgt dit veld een (trainings)veldverlichting. Dit is van groot belang gezien het intensieve gebruik door de verschillende gebruikers, van wie DSS/Kennemerland(voetbal), DSS (softbal/honkbal), het CIOS/Nova College en het Mendel College (schoolsport) de belangrijkste zijn.


Atletiekbaan

De toplaag van de atletiekbaan op het Pim Mulier Sportpark is volkomen versleten en vertoont op diverse plekken gaten en/of zeer gladde plekken. Bovendien is de belijning van de baan nagenoeg verdwenen. De baan voldoet in de huidige staat niet meer aan de (veiligheids)eisen van de KNAU.
De renovatie van de atletiekbaan zal bestaan uit het geheel renoveren van de toplaag en het opnieuw aanbrengen van belijning. Tevens wordt de sprintbaan uitgebreid van 6 naar 8 lanes.

TYYB
Het kustgras voetbalveld op het sportcomplex van de sportvereniging TYBB aan de Noord-Schalkwijkerweg is totaal vergaan en kan daarom al jaren niet meer worden gebruikt.
Dit veld zal nu vervangen worden door een volledig nieuw 3e generatie rubber ingestrooid (voetbal)kunstgrasveld.

Kleedaccommodaties
De kleedaccommodaties van Hockeyclub Haarlem en van Onze Gezellen worden vervangen door nieuwbouw en de kleedaccommodatie van s.v. United DAVO wordt in 2004 gerenoveerd en uitgebreid.

Sector Maatschappelijke Ontwikkeling
Diana Bakboord/Communicatieadviseur
023-5115684/06-53266344
bakboord@haarlem.nl
97/2004

---- --