Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 april 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Boete voor afval verbranden

Tijdens de sloop van een bouwkeet werd het afvalhout verbrand

Rijssen

Op dinsdag 13 april omstreeks 19.54 uur zag de politiesurveillance een hevige rookontwikkeling boven de Enterstraat en ging er op af. Achter op een perceel grond was een groep van 5 personen bezig een soort bouwkeet te slopen. Het vrijgekomen hout en afval werd ter plaatse verbrand. Op de brandstapel lag onder andere geschilderd- en ongeschilderd hout, delen van vezelplaten en andere rommel. Aan een van hen, een 32-jarige Rijssenaar is proces-verbaal opgemaakt met een boete van 260 euro. (bps: 04-045482)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt bij controle onder invloed van alcohol

Wierden

Op dinsdag 13 april 21.10 uur reed een politiesurveillance over de Dahliastraat en viel hen het gedrag op van een automobilist. Deze maakte een nogal vreemde inhaalmanoeuvre waarop ze hem lieten stoppen. Bij de automobilist, een 44-jarige man uit Wierden werd alcoholgebruik geconstateerd waarna ze hem aanhielden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,77 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een transactie. (bps: 04-045480)

Verkeersongeval met letsel

Vrouw raakt gewond nadat haar scooter op hol slaat

Nijverdal

Op dinsdag 13 april omstreeks 16.54 uur vond een aanrijding plaats op de P C Stamstraat ter hoogte van de kruising met de Staringstraat. Een 33-jarige Nijverdalse nam de scooter (met draaiende motor) over van haar man. Zij gaf daarbij per ongeluk gas waardoor de scooter met de vrouw vooruit schoot. Ze kwam daardoor in aanrijding met een juist passerende bestelbus, bestuurd door een 37-jarige Nijverdaller. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval. (bps: 04-045372)

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt fietser aan die daardoor gewond raakt

Almelo

Op dinsdag 13 april omstreeks 08.50 uur vond er op de Leemslagenweg een aanrijding plaats. Een 36-jarige Almelose automobiliste reed over de Soeteman en verleende geen voorrang aan een 46-jarige Almelose fietser. Deze fietser reed over het fietspad Leemslagenweg. De fietser is voor behandeling van hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-044968)

Verkeerscontroles

Op diverse locaties hield de politie controles op bromfietsers en automobilisten

Almelo, Nijverdal en Wierden

Op dinsdag 13 april hield de politie op verschillende locaties verkeerscontrole. Het toezicht was met name gericht op het dragen van autogordels, stoppen voor rood licht en constructiesnelheid van bromfietsen.

Almelo (diverse locaties)

Totaal 28x proces-verbaal opgemaakt, waaronder: 8x autogordel
3x negeren rood licht
1x niet handsfree telefoneren
10x overschrijding constructiesnelheid 6x overige overtredingen bromfietsers

Nijverdal (Grotestraat)

Totaal 11x proces-verbaal opgemaakt, waaronder: 10x autogordel
1x bromfietser zonder helm

Wierden (Almelosestraat)

Totaal 9x proces-verbaal opgemaakt, waaronder: 7x overschrijding constructiesnelheid 2x overige overtreding


---- --