NATIONALE VACATUREBANK.NL

NationaleVacaturebank.nl introduceert geavanceerde zoekmachine

Groningen - 14 april 2004, NationaleVacaturebank.nl introduceert een geavanceerde zoektechnologie waardoor het mogelijk is om op combinaties van trefwoorden te zoeken. Via de site kan zeer gebruikersvriendelijk worden gezocht naar de meest geschikte baan of werkzoekende.

'Ondanks de stijgende werkloosheid, vinden werkgevers en werknemers elkaar nog steeds niet gemakkelijk. Wij hopen met deze geavanceerde tool hier verandering in te brengen', aldus Jan-Peter Cruiming, Managing Director van NationaleVacaturebank.nl. Naar verwachting zijn er dit jaar 600.000 vacatures.

Kandidaten kunnen met deze zoektechnologie nog makkelijker de juiste vacatures vinden en werkgevers hebben de mogelijkheid om de meest geschikte CV's op eenvoudige wijze online te selecteren. Dit kan door te zoeken op diverse trefwoorden, in combinatie met een gewenste functiegroep en/of regio. Verder kan er ook gezocht worden op specifieke woordcombinaties en is het mogelijk om trefwoorden uit te sluiten. Deze verbeterde zoekcombinaties vergemakkelijken het matchingsproces waardoor vacaturesites een verhoogde kwaliteit kunnen leveren.

NationaleVacaturebank.nl
Maandelijks heeft NationaleVacaturebank.nl 1,8 miljoen bezoekers op haar website. Deze week staan er maar liefst 14.000 actuele personeelsadvertenties op de website en zijn er 135.000 CV's in de CV-database te vinden. 51% is hoger opgeleid (40% HBO en 11% Universitair), 44% heeft een MBO-opleiding en 5% heeft een LBO-opleiding. NationaleVacaturebank.nl is hiermee de grootste vacaturesite van Nederland.

Noot voor de redactie,