Gemeente Stede Broec 14-4-2004
WonenPlus, ook in Stede Broec
We hebben het er al eens eerder over gehad. In Stede Broec is een servicepunt van WonenPlus. Dit informatiepunt is gehuisvest in de bibliotheek in de bibliotheek bij Streekhof. De openingsuren: van maandag tot en met vrijdag, van 10.00-11.30 uur. WonenPlus is een organisatie die mensen helpt om zelfstandig te blijven wonen, ook als zij oud, gehandicapt of chronisch ziek zijn. Bij het servicepunt weten ze raad als er problemen zijn die het zelfstandig wonen moeilijk maken. De mensen van WonenPlus geven advies en ze weten de weg naar aanvullende zorg en hulp, zoals kleine klusjes in huis en tuin, het thuis bezorgen van boodschappen en maaltijden, aanpassing van de woning, het invullen van formulieren.

Wonen Plus
Eerst even (gratis) lid worden
Wie gebruik wil maken van de diensten van WonenPlus, moet lid zijn. U kunt zich ter plekke laten inschrijven. Het lidmaatschap is gratis. Zodra u ingeschreven bent, kunt u gebruik maken van de diensten die WonenPlus aanbiedt. Ook andere vragen zijn welkom. Als WonenPlus die niet kan beantwoorden, wordt een andere oplossing gezocht. Voor sommige diensten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Wie lid is ontvangt vier keer per jaar een Nieuwsbrief met allerlei informatie speciaal voor deze groep mensen. Zoals in de laatste nieuwsbrief: hierin vindt u informatie over de eigen bijdrage voor thuiszorg en over de wijzigingen in het bovenregionale vervoer voor gehandicapten.
Tijdens de openingsuren van het ServicePunt is de bibliotheek niet altijd open. Druk op de bel bij de buitendeur van de bibliotheek, meld dat u voor WonenPlus komt en u wordt binnen gelaten. U kunt ook op de website kijken www.wonenplus-westfriesland.nl of telefonisch advies vragen: telefoonnummer 516802.