Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht 14-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verdachten brandstichting aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft in de eerste week van april drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting en overtreding van de Opiumwet (voorhanden hebben/telen/bewerken van hennepplanten). Het gaat om een inwoner van Wijk bij Duurstede (38 jaar) en twee inwoners van Rotterdam (35 en 57 jaar).

Op donderdag 4 maart j.l. ging een bedrijfspand aan de Molenvliet geheel in vlammen op. Na de brand trof de politie restanten van een hennepkwekerij aan. Bovendien bleek dat er sprake was van meerdere brandhaarden. Hierop werd door de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de eigenaar van het bedrijfspand het onderkomen geheel verhuurde aan de inwoner van Wijk bij Duurstede. Hij verhuurde een deel van het pand weer aan de 57-jarige Rotterdammer.

Deze Rotterdammer vertoefde vaak in het pand, regelmatig samen met zijn 35-jarige plaatsgenoot. Het drietal zit momenteel nog vast.

Alcoholcontrole

DOORN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 april heeft de politie op diverse plaatsen in Doorn in totaal 15 automobilisten aan een alcoholcontrole onderworpen.

Veertien bestuurders bleken niet (teveel) te hebben gedronken. Rond 0.20 uur werd een 31-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg op De Beaufortweg gecontroleerd. Hij bleek wel teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 330 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Agressieve fietser

VEENENDAAL Op dinsdag 13 april beschadigde een agressieve fietser een auto.

Rond 17.30 uur reed een 23-jarige automobiliste uit Veenendaal op de Pollux een parkeerterrein op. Opeens zag zij dat vanaf het trottoir een fietser de weg opreed. De automobiliste parkeerde haar auto in een parkeervak en zag dat de fietser dreigend op haar afkwam. Zij sloot de auto af. Daarop schreeuwde de fietser tegen haar, gooide zijn fiets tegen haar auto en sloeg een ruit van de auto in. Daarna fietste de verdachte weg in de richting van de Grote Beer. De automobiliste wist niet wat de aanleiding was voor het agressieve gedrag van de man.

Door meerdere politie-eenheden is een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. De verdachte had een jas aan met daarop de opdruk van een in Veenendaal gevestigd bedrijf. Politiemensen hebben contact gehad met de eigenaar van het bedrijf. De eigenaar zou uitzoeken of de verdachte bij zijn bedrijf werkzaam is. De automobiliste deed aangifte van vernieling. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 13 april van 13.15 uur tot 14.15 uur met een lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Wageningselaan. In totaal dertien bestuurders werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 82 km/u.