Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 april 2004


Ernstige mishandeling Epenaar opgelost


De politie in Epe heeft een ernstige mishandeling van een 17 jarige jongen uit Epe opgelost. Twee jonge mannen van 18 en 19 jaar uit Epe werden als verdachten aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het incident deed zich voor in de nachtelijke uren van donderdag 1 april jl op de Heerderweg in Epe. Het slachtoffer zat met een vriend op een stoeprand een zak chips te eten. Toen beide verdachten kwamen aanfietsen, ontstond er een woordentwist, waarna de 19 jarige verdachte het slachtoffer hard in zijn gezicht trapte en daarna nog enkele vuistslagen toediende. Het slachtoffer liep dusdanige verwondingen op, dat hij zich onder behandeling van een arts en een tandarts heeft moeten stellen. Na voorbereidend onderzoek konden beide verdachten worden aangehouden. Uit het onderzoek kwam naar voren, dat de 19 jarige had geschopt en geslagen.
Na overleg met de officier van justitie zijn beide verdachten op vrije voeten gesteld. De politie maakt een proces-verbaal op.


.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 april 2004


Verscherpt politietoezicht in winkelcentra Harderwijk


De politie in Harderwijk start morgen (15/4) een project "Veilig Winkelen", waarbij verscherpt toezicht wordt gehouden in bij de winkelcentra Binnenstad, Stadsdennen, Stadsweiden en Tweelingstad. Het doel van de actie is o.a.
- Het terugdringen van (verkeers)overlast in de winkelcentra
- Het verhogen van het veiligheidsgevoel bij het publiek
- Het verstevigen van het contact tussen de politie en het publiek, de winkeliers en de horeca-ondernemers .
Tijdens het verscherpte toezicht zal de politie bekeurend optreden tegen alle vormen van overtredingen in de winkelcentra.
In de Binnenstad ligt de nadruk op het verbod om daar te fietsen en te brommen, het parkeerverbod in de Brugge- en Vijhestraat en het laden en lossen na 11.00 uur.
In de Stadsdennen treedt de politie op tegen overlast van zwervers en drugsdealers. Ook is er extra aandacht voor winkeldiefstallen.
In het winkelcentrum Stadsweiden wordt verscherpt toezicht gehouden op het fietsen door het winkelcentrum, het nuttigen van alcohol op straat en de overlast van hangjongeren.
Bij Tweelingstad gaat het met name om de overlast van zwervers en de parkeeroverlast bij laad- en losruimte nabij de supermarkt.


.



---- --