Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 april 2004 Jan Camphuis: 053-4555588

Fietster breekt enkel
Fietster schat afstand naar auto verkeerd in, aanrijding is het gevolg Enschede
Dinsdagmiddag 13 april om ongeveer 12.10 uur vond op de kruising Oliemolensingel Hoge Bothofstraat in Enschede een aanrijding plaats. Een 56 jr. Enschedese mevrouw reed op haar fiets vanaf de Hoge Bothofstraat de Oliemolensingel op, maar schatte daarbij de afstand tot een naderende auto verkeerd in. De 36 jr. Enschedese bestuurster van deze auto probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 56 jr. werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar een enkelbreuk werd geconstateerd. (bps: 04-045097)

Bromfietser aangereden
Automobilist ziet bromfietser over het hoofd, als gevolg van aanrijding moet deze naar het ziekenhuis Enschede
Dinsdagmiddag 13 april omstreeks 17.50 uur, verleende een 39 jr. automobilist uit Enschede op de Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats geen voorrang aan een 35 jr. plaatsgenoot die op zijn bromfiets over het fietspad reed. De 39 jr. wilde vanaf de Oldenzaalsestraat rechtsaf de Oude Deventerweg inrijden, maar zag daarbij de bromfietser, die uit dezelfde richting over het fietspad reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 35 jr. door de lucht vloog en samen met zijn bromfiets in de naastgelegen sloot terecht kwam. Met onbekend letsel is de 35 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-045412)

Bromfietser onder invloed
Rijgedrag jeugdige bromfietser valt op, behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol Enschede
Woensdagmorgen 14 april omstreeks 03.25 uur viel surveillerende politiemensen op de Deurningerstraat in Enschede het rijgedrag van een bromfietsbestuurder op. Gereden werd met een te hoge snelheid, het rode verkeerslicht werd genegeerd en toen de bromfietser de politiemensen in de gaten had, probeerde hij via het trottoir er van door te gaan. Hij hield echter geen rekening met de afsluiting van de Korte Hengelosestraat in verband met wegwerkzaamheden. Hij, een 16 jr. Enschedeer, kon worden aangehouden en overmatig alcoholgebruik bleek. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.3 promille uit. Aan het bureau bleek bovendien dat hij niet in het bezit is van een geldig bromfietscertificaat en dat er nog een boete voor hem openstond van 80 euro. Naar aanleiding van dezelfde bekeuring kon het voertuig waarmee hij reed in beslaggenomen worden waarop dit met de bromfiets werd gedaan. In de loop van woensdag de 14e is de boete betaald en is de bromfiets teruggeven aan de rechtmatige eigenaar, een 19 jr. Enschedeer, van wie de bromfiets was geleend. De nodige processen-verbaal worden tegen de 16 jr. opgemaakt. (bps: 04-045540)

Drugsdealers betrapt
Getuigen attenderen politiemensen op mogelijk het dealen in drugs, drie personen aangehouden Enschede
Dinsdagmiddag 13 april om ongeveer 13.15 uur werd door getuigen gemeld dat hen het gedrag van een aantal personen opviel aan de Rembrandtlaan in Enschede. Deze getuigen hadden het vermoeden dat er in drugs werd gedeald. Na een korte observatie van deze personen door de politiemensen die ter plaatse waren gegaan, werd gezien dat er vermoedelijk drugs werden overhandigd aan een hen bekende junk. Deze laatste kon niet meer worden gecontroleerd maar de dealer, een 29 jr. Enschedeer, werd ter plaatse aangehouden. Bij fouillering werden bij de 29 jr. nog vier pakjes met vermoedelijk heroïne aangetroffen. Met zijn toestemming werd daarop een onderzoek in zijn woning ingesteld en werden twee personen aangetroffen. Bij deze twee, een 31 jr. Enschedeer en een 28 jr. Enschedese en in de woning werd ook een hoeveelheid drugs en het nodige cash geld gevonden en in beslaggenomen. Ook zij zijn aangehouden en aan het bureau, net als de 29 jr., later in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. In de woning van de 29 jr. werden tevens diverse goederen aangetroffen in beslag genomen die mogelijk verkregen zijn door de verkoop van drugs. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-045202)