Ingezonden persbericht


eBay Nederland breidt Management Team uit

Snelle groei eBay Benelux resulteert in opsplitsing landen en uitbreiding management ten gunste van lokale marktbenadering

Amsterdam, 14 april 2004 - Sinds de start in de Benelux ruim twee jaar geleden is eBay uitgegroeid tot een zeer succesvolle en toonaangevende online handelsplaats voor het kopen en verkopen van uiteenlopende objecten. Deze snelle groei heeft ertoe geleid dat de organisatie met ingang van 1 april is gesplitst in eBay Nederland en eBay België. In lijn hiermee is het Management Team van eBay Nederland vernieuwd en uitgebreid om zodoende nog beter in staat te zijn een eigen koers te varen, afgestemd op de wensen en behoeften van de gebruikers in de lokale markt.

Nieuw Management Team
eBay Nederland zal worden geleid door de Amerikaan Josh Silverman. eBay België wordt aangestuurd door de Belg Didier Bennert. Silverman was hiervoor General Manager International Expansion bij eBay. In deze functie hield hij zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe eBay markten, zoals Hong Kong en Singapore. Tevens was hij betrokken bij de acquisitie van Eachnet in China, wat het ontstaan van eBay China inluidde.

"Nederland is een geweldig land vanuit e-commerce perspectief. Het land kent een echte handelscultuur en online handelen is booming. Een combinatie die grote mogelijkheden genereert voor de toekomstige groei van eBay.nl", aldus Josh Silverman.

Naast het aantreden van Josh Silverman is het Management Team in Amsterdam versterkt met de Nederlanders Oscar Diele, Head of Marketing, en Chris Prill, Head of Product. Oscar Diele zal in zijn functie verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van eBay's marketingstrategie en in die hoedanigheid leiding geven aan alle marketingactiviteiten van eBay Nederland. Diele beschikt over ruime marketingervaring, specifiek met betrekking tot de Nederlandse e-commerce markt. Voorafgaand aan eBay was hij werkzaam als Marketing Manager bij Wehkamp en in die rol onder andere verantwoordelijk voor de Internet and e-commerce activiteiten van dit postorderbedrijf. Chris Prill komt van Razorfish Europe, waar hij Lead Consultant & Product Manager was. Hij zal bij eBay leiding geven aan de afdeling Productontwikkeling die zich bezig houdt met de verdere ontwikkeling van functionaliteiten ten behoeve van de eBay website. Over eBay®
Met 95 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Wereldwijd werd er in 2003 voor 16 miljard dollar via het eBay platform verhandeld waarbij eBay een omzet van 2,17 miljard dollar genereerde. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 23 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .