Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 april 2004 Ageeth Doldersum: 053-4555588

Drie gewonden bij aanrijding
Bij aanrijding tussen twee personenauto's raken zowel de beide bestuurders als een passagier gewond Oldenzaal
Een 25-jarige automobilist uit Oldenzaal reed dinsdag 13 april omstreeks 17.20 uur vanuit een inrit linksaf de Kleibultweg in Oldenzaal op en kwam hierbij in aanrijding met een auto, die op de Kleibultweg reed en bestuurd werd door een 21-jarige man uit Overdinkel. Beide bestuurders alsmede een 22-jarige man uit Oldenzaal, die als passagier bij de 25-jarige man in de auto zat, raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 21-jarige man had onder meer een pijnlijke schouder, de beide anderen rug-/nekklachten. Zij hebben alledrie geen gordel gedragen. Uit onderzoek bleek dat de auto van de 21-jarige bestuurder diverse mankementen had, waaronder een niet goedgekeurde uitlaat en twee gladde banden. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder bleek uit metingen dat de 21-jarige man te hard gereden heeft (minimaal 80 daar waar 50 km per uur is toegestaan), waardoor zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 04-044949)

Aanrijding met letsel
Fietser raakt gewond bij aanrijding met motor Borne
Een 11-jarige jongen uit Borne fietste dinsdag 13 april omstreeks 18.00 uur op de Von Bonninghausenstraat in Borne. Op de kruising met de Bekenhorst verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 20-jarige motorrijder uit Borne, waardoor een aanrijding ontstond en beiden onderuit gingen. De 11-jarige jongen liep enkele schaafwonden op en werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De 20-jarige motorrijder werd met diverse schaafwonden en kneuzingen voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en mocht na behandeling naar huis. (bps: 04-045407)

Verdachte aangehouden
Man blijkt nog 360 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben Hengelo
Dinsdagmiddag 13 april stapte omstreeks 16.00 uur een man het politiebureau aan de Marskant in Hengelo binnen. Hij gaf aan dat zijn fiets mogelijk gestolen was en dat hij aangifte wilde doen. De politieagent die hem te woord stond, herkende de man en deed hierop navraag. De man, een 25-jarige uit Oldenzaal, bleek nog 360 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben voor poging tot doodslag. Hierop werd hij aangehouden en opgesloten. (bps: 04-045290)

Bromfietser gewond
Bromfietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto Goor
Een 35-jarige man uit Hengelo reed in zijn auto over de afrit van de N347 in Goor en verleende op het kruispunt met de Zomerweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 52-jarige bromfietser uit Enschede, die op het fietspad reed. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 52-jarige man letsel opliep. Hij werd met mogelijk een klaplong, gebroken ribben en een gebroken arm per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-045556)