Gemeente Heusden


Met het oog op ontwikkeling van bedrijvenpark Het Hoog en Priemsteeg-West

Gemeente Heusden doet opnieuw aantal belangrijke grondaankopen 14-4-2004
Het college van Heusden heeft besloten tot het doen van een aantal belangrijke grondaan- kopen ten behoeve van de realisatie van bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk en de herontwikkeling van het gebied ten westen van de Priemsteeg in Vlijmen. Het betreft de aankoop van de eigendommen van de heer A.M.C. van Kuik aan de Abdijlaan in Nieuwkuijk en de gronden van de heer De Vaan aan de Priemsteeg.

Een deel van de eigendommen van de heer Van Kuik ligt in bedrijvenpark Het Hoog I. Vanwege de uitbreiding van bedrijvenpark Het Hoog met het gebied ten zuiden van de Tuinbouwweg (Het Hoog II) kwam ook het bedrijfspand met erf van de heer Van Kuik in het nieuw te ontwikkelen gebied te liggen. Met de heer Van Kuik is thans overeenstemming bereikt over de aankoop van zijn volledige bedrijf ter grootte van ruim 5 ha. De verkoper is tijd geboden om uit te zien naar een vervangende woning/bedrijf.

Tevens is overeenstemming bereikt met de heer De Vaan over de aankoop van een perceel grond aan de Tuinbouwweg ter grootte van 1,54 ha in bedrijvenpark Het Hoog II. De verkoper heeft zijn eigendommen aan de Priemsteeg gelijktijdig te koop aangeboden. De gemeente is op dit aanbod ingegaan. Dit heeft geleid tot aankoop van deze gronden. Laatstbedoelde percelen, met een gezamenlijke grootte van ruim 3,5 ha, kunnen op de middellange termijn worden ingezet bij de herontwikkeling van het gebied rondom het voormalige complex van Avanta Seeds, het voormalige Mommersteeg Zaden (eerder al kocht de gemeente in laatstgenoemd gebied ook al de gronden van Rietwerk Verboord aan de Wolput).

Met de nieuwste aankopen is een bedrag gemoeid van ruim 4 miljoen euro. Het gaat in totaal om zon 10 hectare grond.