Gemeente Utrecht


2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
40 Vragen van mevrouw G. Raadsveld
(ingekomen 14 april 2004)


Op 12 april 2004 zag de fractie van GroenLinks tot haar grote verbazing dat bij de woonwagenstandplaats aan de (hoek Himalaya-Furkabaan) inmiddels een derde caravan is bijgekomen. Nu weten we dat het lente is en dat er veel jonkies geboren worden. Oorspronkelijk was dit kampje echter bedoeld voor 1 woonwagen. Deze wagen is niet meer op deze locatie te vinden. De ouder verlaat het nest en laat haar kindjes achter?
Al eerder heeft GroenLinks geconstateerd dat er twee toercaravans op deze standplaats stonden in plaats van de woonwagen. Het College heeft destijds aangegeven handhavend te zullen optreden. GroenLinks constateert dat de eerste twee toercaravans er nog staan. Maar ook dat er inmiddels een derde toercaravan is bijgekomen.

Vragen:

1. Kan het College bevestigen dat op locatie hoek Himalaya-Furkabaan drie caravans teveel staan?
2. Heeft het College actie ondernomen na een eerder signaal van GroenLinks over de toename van het aantal caravans?
3. Welke middelen heeft het College tot haar beschikking om het aantal caravans terug te brengen?
4. Gaat het College actie ondernemen tegen de drie caravans, die staan op de plek van 1 wagen? Zo ja, welke actie?
Zo nee, waarom niet?


Antwoord van Burgemeester en Wethouders

(verzonden 4 mei 2004)


1. Ja. Onlangs is door de afdeling Bouwbeheer geconstateerd dat er op dit moment drie toercaravans op de woonwagenlocatie Himalaya staan.
2. Ja. In overleg met de bewoners is afgesproken dat gedurende de bouwvergunningsprocedure en de bouw van de nieuwe wagen twee toercaravans op de locatie mogen staan.
3. Uit overleg tussen de aanvrager en de afdeling Bouwbeheer is gebleken dat de aanvragen niet voornemens is de derde caravan vrijwillig te verwijderen. Het aanschrijftraject is dan ook opgestart.
4. Zie nr.1 t/m 3.


---- --