Politie Amsterdam-Amstelland

5 Aanhoudingen gewelddadige dood Sukhai
14-4-2004. Dinsdagochtend zijn bij invallen vier mannen en een vrouw (tussen de 18 en 40 jaar) aangehouden in verband met de gewelddadige dood van S.Sukhai. Het slachtoffer werd in de nacht van 30 op 31 december 2003 doodgeschoten nadat een eerdere poging om hem om het leven te brengen op 15 november 2003 was mislukt.

Het rechercheteam van bureau Flierbosdreef kreeg tijdens de invallen die op 11 locaties plaatsvonden, onder andere in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Wassenaar, Arnhem, Almere en Darp, ondersteuning van 90 politiemensen. Op meerdere plaatsen werden arrestatieteams ingezet. Bij de huiszoekingen werden 4 vuurwapens en een hoeveelheid munitie gevonden en in beslag genomen.

---

Jongens veroorzaken brand: vier arrestaties

14-4-2004. Begin april werden vier minderjarige jongens aangehouden in verband met een brand eind maart in een supermarkt aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. De schade bleek enorm en de winkel was geruime tijd dicht.

Getuigen verklaarden dat er waarschijnlijk sprake was van brandstichting door spelende kinderen op het dak van de winkel. Het dak bleek een populaire 'speelplaats' voor de kinderen van een basisschool op het IJ-plein. Na onderzoek op de school werden vier jongetjes tussen de 11 en 13 jaar aangehouden. Zij bekenden en vertelden inderdaad met vuur te hebben gespeeld. Er was geen opzet in het spel. De verdachten werden na verhoor aan het bureau opgehaald door hun ouders.
Getuigen gezocht: straatroof Zanddwarsstraat
14-4-2004. Maandagavond rond 20.00 uur werd een 26-jarige vrouw beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw werd van achteren benaderd door een negroïde man die haar verbaal bedreigde. De man had zijn rechterhand onder zijn jas en wekte de indruk een vuurwapen vast te houden. De vrouw voelde zich ook hierdoor bedreigd. Vervolgens eiste de man geld. Uiteindelijk overhandigde het slachtoffer haar mobiele telefoon. Hierna lukte het de vrouw weg te rennen.

De politie zoekt getuigen van deze straatroof. De overvaller heeft, vlak voor de straatroof, een andere vrouw benaderd. Mensen die getuige waren van de straatroof worden dringend verzocht te bellen met: (020) 559 3221.