Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht 14-04-2004 - Nieuwsberichten Rijn&Venen

Verkeerscontrole Loenen

LOENEN AAN DE VECHT Op dinsdagmiddag 13 april is op de Rijksstraatweg in Loenen een verkeerscontrole gehouden. De politie heeft in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van een autogordel.

Verkeerscontrole Maarssen

MAARSSEN Op dinsdagmiddag 13 april is op de Maarssenbroekseslag een verkeerscontrole gehouden. De politie heeft in totaal 44 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Bestuurder onder invloed

ABCOUDE Op dinsdagavond 13 april is een 63-jarige man uit Baambrugge aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 20.00 uur verloor de man de macht over het stuur en reed op een vluchtheuvel en kwam 200 meter verder met zijn auto tot stilstand. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 350 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur werd de man naar huis gestuurd.

Bromfietscontrole

MAARSSEN Op dinsdag 13 april heeft de politie in Maarssenbroek en Maarssendorp toezicht gehouden op de (scooter)jeugd.

Tussen 17.00 uur en 20.00 uur werden verschillende bromfietsen gecontroleerd. Er werden daarbij zes bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm en het rijden op een bromfiets jonger dan 16 jaar.

Aanrijding fietser met bromfietser

WOERDEN Op dinsdagmiddag raakt een fietser gewond na een aanrijding.

Een 17-jarige bromfietser uit Woerden reed omstreeks 15.25 uur over de Singel uit de richting van de Irisstraat. De 16-jarige fietser uit Zwammerdam reed over de Singel uit de richting van het NS Station. De bromfietser haalde vier naast elkaar rijdende fietsers in. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting de 16-jarige jongen. Een aanrijding ontstond en de bromfietser raakte gewond aan hand en pols en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd.