Politie Zuid-Holland-Zuid

14/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-04-2004 - Persberichten District II

DIEFSTAL BESTELAUTO
NIEUWPOORT- In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april 2004 is vanaf de Binnenhaven een witte Mercedes Benz bestelauto, kenteken VJ-HX-21 gestolen. In de auto lagen diverse gereedschappen. Achter de auto was een aanhangwagen gekoppeld. Deze is door de dief afgekoppeld en op de weg achter gelaten.

ONGEVAL
OUD-ALBLAS- Een 54-jarige man uit Brandwijk is gewond geraakt tijdens een ongeval. Hij reed op dinsdagmorgen 13 april over de N214 in de richting van Papendrecht. De 61-jarige bestuurder uit Bleskensgraaf die voor de man reed moest plotseling remmen. De 54-jarige klapte hierdoor op het voertuig van de 61-jarige. Hij botste op zijn beurt op het voertuig dat voor hem reed en bestuurd werd door een 21-jarige vrouw uit Bleskensgraaf. Alledrie de voertuigen raakten beschadigd. Alleen de 54-jarige man raakte gewond. Hij werd met een gekneusde pols en knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VECHTPARTIJ
MEERKERK- In een tankstation aan de A27 is een vechtpartij geweest. Op dinsdagmorgen 13 april liep een aantal van hen het tankstation in. Binnen gedroeg de groep zich zeer baldadig. De groep gooide suikerzakjes door de winkel en smeten met koffiemelk. Het personeel voelde zich bedreigd. Later raakte de groep met elkaar in gevecht. Ook pleegden zij vernielingen in het tankstation. De politie trof een ravage in het tankstation aan en hield de vijf personen aan. Het gaat om een 29-jarige man uit Amsterdam, een 20-jarige man uit Amsterdam, twee 19-jarige mannen uit Amsterdam en een 19-jarige vrouw uit Utrecht.

CONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Wolpherensedijk. Op dinsdagmiddag 13 april controleerde de politie hier zon 340 voertuigen. Hiervan werden 43 voertuigen bekeurd. 40 automobilisten droegen geen gordel. Ook kregen 3 automobilisten een boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid.

VROUW VALT MET FIETS
LEERDAM- Een 78 jarige vrouw uit Rhenoy is gevallen met haar fiets. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 13 april 2004, omstreeks 14.20 uur, aan de Vlietskant. De vrouw botste met haar fiets tegen een stoeprand, sloeg over de kop en kwam over een betonnen muurtje op de grond terecht. Ze is met verwondingen aan haar gezicht en met en gebroken pols per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

SNELHEIDSCONTROLE
LEERDAM- Tijdens een snelheidscontrole op de Schaikseweg hebben politieagenten 90 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 13 april 2004, van 15.15 tot 16.45 uur. In totaal controleerden zij 1464 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

ELEKTRISCHE STOEL IN BRAND
PAPENDRECHT- Kortsluiting in een elektrisch bedienbare stoel heeft een woning aan de P.J. Oudstraat in rook gezet. De brand op de 5e etage van de 10 hoogflat werd ontdekt door de huismeester. Hij zag dat de woning vol rook stond. Hij trapte de deur in, maar kon door de rookontwikkeling de woning niet betreden. Dit deden wel de brandweerlieden. Ze troffen geen bewoners aan. De brand was snel geblust. Doordat alle ramen en deuren dicht zaten is de brand door zuurstofgebrek gesmoord. Wel ontstond er veel rook-, roet- en waterschade. De stichting Salvage van de verzekeringsmaatschappijen heeft hulp verleend aan de bewoners. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op dinsdagavond, 13 april 2004, omstreeks 21.10 uur, is op de Scheidingslaan een 31 jarige man uit Papendrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

AANRIJDING
GIESSENBURG- Op dinsdagavond, 13 april 2004, omstreeks 21.40 uur, vond op de kruising van de Dorpsstraat met de Giessenlaan een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een personenauto. De bestuurder van de bromfiets, een 16 jarige jongen uit Giessenburg, verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 21 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam. De bromscooter raakte totaal vernield en de auto liep schade op. De bromfietsbestuurder welke niet in het bezit was van een bromfietscertificaat liep licht rug- en beenletsel op. Nadat hij door personeel van de ambulancedienst was onderzocht mocht hij naar huis.