Politie Zuid-Holland-Zuid

14/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-04-2004 - Persberichten District I

MEISJES AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Drie meisjes zijn aangehouden op verdenking van mishandeling. Op 31 maart 2004 werd een 13-jarig meisje uit Dordrecht in elkaar geslagen door het drietal. Dit was op de Slangenburg. Het slachtoffertje hield er diverse blauwe plekken en een bult op haar hoofd aan over. Aanleiding was een relationele kwestie. De politie hield op dinsdag 13 april de drie 15-jarige meisjes uit Dordrecht aan.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Planetenlaan hebben politieagenten 40 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 10 automobilisten die geen veiligheidsgordel droegen. Tevens werden ongeveer 35 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan waren er 19 die een overschrijding van de constructiesnelheid hadden, 2 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat, drie droegen geen helm. Één bromfiets was niet verzekerd, 1 bromfiets had geen gele plaat en vier hadden geen goed werkende rem. De politieagenten hielden de controle op dinsdag 13 april 2004 van 14.30 tot 16.30 uur.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 32 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 13 april 2004 bij de sociale dienst aan de Hellingen. De man kwam geld halen. Nadat een personeelslid hem meedeelde dat er een cheque onderweg was per post en dat hij geen geld kreeg bedreigde hij het personeelslid en de zogenaamde halwacht. Hij sloeg vervolgens tegen een TL lamp en schopte een display omver. In de loop van de middag is de verdachte in de Binnenstad aangehouden. Hij is veelpleger en is in verzekering gesteld.

OVERVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een jongen van ongeveer 16/17 jaar heeft een overval op een snackbar gepleegd. Dat gebeurde op dinsdagavond 13 april 2004 rond 22.50 uur. De verdachte liep de zaak op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht binnen en dreigde met iets dat leek op een vuurwapen. De jongen deed een greep in de kassa, pakte geld en ging ervandoor. De politie stelt een onderzoek in op zoek naar de overvaller. Getuigen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GELUIDSOVERLAST
ZWIJNDRECHT- Politieagenten hebben een geluidsinstallatie in beslag genomen. Dit gebeurde op woensdagochtend, 14 april 2004, omstreeks
01.10 uur in een woning aan het Bosch. Politieagenten gingen terplaatse na meldingen van geluidsoverlast. De bewoonster, een 26 jarige vrouw, was onder invloed van drank. Nadat de agenten naar beneden liepen gooide zij glas naar beneden in de richting van de agenten. Daarop hielden politieagenten de vrouw aan. Een 23 jarige man uit Zwijndrecht bemoeide zich vervolgens met de aanhouding. Nadat hij diverse malen was gevorderd om zich te verwijderen hielden politieagenten hem ook aan. De verdachten zijn ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

AUTOS IN BRAND
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 14 april 2004, omstreeks 02.45 uur, moesten brandweer en politie uitrukken voor een autobrand op het H. Roland Holst-erf. Bleek dat een personenauto in brand stond. De brandweer bluste de brand snel. Nadat de brand geblust was, zagen brandweerlieden dat er nog een nadere personenauto in brand stond. Ook deze auto was snel geblust. Bij beide autos is de brand in de buurt van de tankdop ontstaan. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in.