1e persbericht van woensdag 14 april 2004

Eindhoven 14-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Plasmaschermen gestolen

Bij een inbraak op het Schakelplein in een vrachtwagen is een nog onbekend aantal plasma tvs weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Het dekzeil van de vrachtwagen is kapot gesneden.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Dinsdag om 21.50 uur is op de Eindhovenseweg Zuid in Best een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten in een onopvallende politieauto zagen de man in Eindhoven op de Boschdijk met hoge snelheid richting Best rijden. Ze zagen dat de snelheid van de auto opliep naar 158 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. De bestuurder werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dief biedt gestolen fiets aan eigenaar aan

De politie heeft woensdagmorgen rond 2.20 uur op de Stationsweg een 37-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar had kort daarvoor een fiets gestolen uit een stalling. Op straat wilde hij de fiets verkopen aan een passant. Dat bleek echter de eigenaar van de fiets. Die waarschuwde de politie. Na met de agenten een rondje te hebben gereden kwamen ze de dief tegen die nu werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Asten: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagavond om 18.10 uur in een woning aan de Kesselcamp in Asten een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner had op de bovenverdieping ongeveer 1200 hennepplanten staan. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De bewoner, een 33-jarige inwoner van Nuenen, die al vaker betrokken was bij hennepkwekerijen, is door de politie in verzekering gesteld.

Helmond:Laptop gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Mauritslaan is onder meer een laptop gestolen. Dat gebeurde woensdagochtend rond 5.00 uur. Een raam van het bedrijf is kapot gegooid.

Son: Auto na inbraak gestolen

Na een inbraak in een woning aan de Juralaan is een auto van de oprit weggehaald. Bij de inbraak, woensdagochtend tussen 1.15 en 3.15 uur, werden autosleutels uit het huis gehaald. De inbreker wist de voordeur van het huis te openen en nam de autosleutels van de buiten geparkeerde auto mee. De auto betreft een zwarte Audi A4 met het kenteken 65-JX-RK.

Veldhoven: Inbraak in woning

Dinsdag overdag is ingebroken in een woning aan de Braak in Veldhoven. Het slot van de voordeur werd kapot gebroken. De dieven hebben een computer en een digitale camera buit gemaakt.

Geldrop: Geld weg na inbraak

Woensdagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken in een horecazaak aan het Bogardeind. De inbreker brak een raam open. Er is geld uit de kassa meegenomen.

Budel: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag zeventien bekeuringen opgemaakt tijdens verkeerscontroles in Budel, Soerendonk en Heeze. De politie controleerde tussen 14.30 en 21.30 uur. Het merendeel van de bekeuringen was voor bestuurders van opgevoerde brommers(11)

Nuenen:Laptop gestolen

Bij een woninginbraak dinsdag overdag in een woning aan de Schietbergen in Nuenen is een laptop en een klein geldbedrag gestolen. De inbreker wist de voordeur van de woning te openen.

Nuenen: Jongens opgepakt na mishandeling

De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur aan de Tomakker twee jongens uit Nuenen aangehouden ( 16 en 17 jaar oud). De twee hadden kort daarvoor een man van 50 uit Nuenen mishandeld. De man had een groep jongeren weggestuurd van een schoolplein waar ze rondhingen. Toen een motoragent de groep later aansprak ging de man naar de agent en vertelde hij tegen de agent dat hij de jongeren op het plein had weggestuurd. Nadat de agent was vertrokken gingen de jongeren naar het slachtoffer toe. Een van de jongens sloeg het slachtoffer in zijn gezicht terwijl de ander hem schopte. Een getuige die het slachtoffer te hulp schoot wist te voorkomen dat meer jongeren geweld gebruikten. De politie is een onderzoek gestart naar strafbare gedragingen van de groep. De twee jongens zijn in verzekering gesteld.