VVD



Nieuws

13 apr 2004 - VVD maakt een nieuw Liberaal Manifest!

De algemene vergadering van de VVD heeft op 28 november 2003 besloten een nieuw Liberaal Manifest te maken. Partijvoorzitter Jan van Zanen: "Liberalen moeten weer het initiatief grijpen. Een liberaal geestelijk klimaat moet worden uitgelokt. De tijd is er rijp voor. Ook binnen de huidige ontwikkelingen van de VVD naar een ideeën- en debatpartij past een eigentijds Liberaal Manifest!"

Het hoofdbestuur van de VVD heeft daarop een commissie ingesteld die een nieuw Liberaal Manifest gaat schrijven, dat op heldere en kernachtige wijze vanuit de liberale idealen een visie op de toekomst geeft. Een nieuw Liberaal Manifest steunt op de beginselverklaring van de VVD en dient nog meer mensen te motiveren zich bij het liberalisme aan te sluiten.

De commissie staat onder voorzitterschap van Geert Dales, aanstaand burgemeester van Leeuwarden. De andere leden zijn; mevrouw Ineke Alsem, senior beleidsmedewerker wonen, zorg en welzijn MO-groep, Frank Ankersmit, hoogleraar geschiedenis RU Groningen, Arthur Docters van Leeuwen, bestuursvoorzitter Autoriteit Financiële Markten, mevrouw Nurten Albayrak-Temur, hoofddirecteur Opvang COA. Ambtelijk secretaris van de commissie is Luuk van Middelaar met ondersteuning vanuit het algemeen secretariaat en de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD.

Vanaf het begin tot het einde kunnen leden van de VVD hun invloed laten gelden bij de totstandkoming van het nieuwe Liberaal Manifest. Daartoe wordt voor de zomer een voor leden toegankelijke Ideeëndag georganiseerd die tot inspiratie van de commissie zal dienen.

Het streven is om de vaststelling van het Liberaal Manifest plaats te laten vinden tijdens de algemene vergadering van mei 2005.