VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone medewerkers doneren aan CliniClowns

Maastricht, 14 april 2004 - Medewerkers van Vodafone Nederland doneren EUR 15.000 aan de Stichting CliniClowns om nog meer kinderen in ziekenhuizen met humor een hart onder de riem te steken.

Alle ruim 3400 Vodafone medewerkers konden de afgelopen maanden sociaal-maatschappelijke projecten voordragen voor een donatie in plaats van het gebruikelijke kerstgeschenk. Na een intensief voortraject kwamen uiteindelijk zes projecten in aanmerking. Stichting CliniClowns is voor haar werk geheel afhankelijk van donaties en sponsoring. De clowns zoeken de kinderen in een ziekenhuis of zorginstelling op. Het werk vereist een speciale professionele opleiding om kinderen in een moeilijke situatie weer even kind te kunnen laten zijn. Met de donatie vanuit de Vodafone medewerkers kunnen meer kinderen even hun zorgen vergeten.

Betrokkenheid

Het doneren van de kerstbonus is onderdeel van het 'Vodafone Community Programme'. Dit programma onderkent en ondersteunt inzet en betrokkenheid van eigen medewerkers met onze passie voor de wereld om ons heen en voor goede doelen in hun eigen omgeving. Zo hebben 144 Vodafone vrijwilligers in december 2003 belangeloos meegewerkt aan de regionale inzamelingactie 'Limburg Helpt' voor Stichting de Kindervallei in Valkenburg. Ook hebben Vodafone medewerkers zich een maand lang in een 'Cardio Challenge' ingespannen om zoveel mogelijk kilometers te maken in een fundraising voor Stichting Sam en hebben medewerkers een verwendag georganiseerd voor psychiatrische patiënten.

/ / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 130,4 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.