Gemeente Breda

Persberichten

14-04-2004

Afvalservice breidt gescheiden inzameling babyluiers uit

Afvalservice gaat de in 2003 gestarte proef met de gescheiden inzameling van babyluiers uitbreiden. Bij zeven kinderdagverblijven van de Kober-groep en bij de twee milieustations van Afvalservice worden babyluiers ingezameld.

Begin 2003 is Afvalservice samen met de vakdirectie Milieu, de Kober-groep (Kinderopvang Breda en Roosendaal) en Knowaste gestart met een proef om bij drie kinderdagverblijven van de Kober-groep babyluiers gescheiden in te zamelen. Op basis van de evaluatie van deze proef is nu besloten om de gescheiden inzameling uit te breiden.

Afvalservice plaatst speciale containers bij de kinderdagverblijven. Knowaste maakt deze containers leeg en transporteert de luiers naar de eigen verwerkingsinstallatie in Arnhem. Ongeveer de helft van de ingezamelde luiers is afkomstig van de kinderdagverblijven zelf. De andere helft komt van de ouders die de luiers op de kinderdagverblijven inleveren.

In Breda wonen 8.086 kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar. Deze kinderen produceren ieder jaar ruim 14,7 miljoen gebruikte luiers (gemiddeld 5 per dag). Dit is ongeveer 2.950 ton per jaar.

Breda, 14 april 2004