Gemeente Amersfoort

Subsidiefonds voor hulpverleners en verwijzers; deskundigheidsbevordering huiselijk geweld

datum: 13 april 2004

De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat organisaties en personen die als hulpverlener of verwijzer zijn betrokken bij huiselijk geweld, hun werk op dit terrein vanuit een zo groot mogelijke deskundigheid doen. Daarom is er dit jaar een fonds beschikbaar voor het (mede) bekostigen van cursussen en trainingen die kennis en kunde op dit terrein vergroten.

Het instellen van het subsidiefonds is onderdeel van het project huiselijk geweld Eemland Zuid. Bij dit project zijn gemeenten, politie, openbaar ministerie en een groot aantal hulpverlenende instanties betrokken.

Het fonds is bedoeld voor organisaties of personen die vanuit hun functie te maken hebben met huiselijk geweld. Te denken valt aan leerkrachten, huisartsen, medewerkers ouder- en kindzorg of medewerkers van gemeentelijke diensten. Per subsidie-aanvraag kan maximaal EUR 750,- worden toegekend.

Informatie
Informatie over de toekenningscriteria en een aanvraagformulier zijn binnenkort beschikbaar via internet (www.amersfoort.nl/balie) of verkrijgbaar via mevrouw R. Kasiemkhan tel: 033 - 469 46 94.