AXA Verzekeringen

Online switchen en verkopen in AXA Beleggingsrekening

14 april 2004

AXA heeft de service binnen de AXA Beleggingsrekening uitgebreid met de mogelijkheid om online te switchen van beleggingsfonds. Uit een inventarisatie onder beleggingsrekeninghouders en adviseurs bleek dat er grote behoefte is aan deze nieuwe applicatie. Ontwikkeling van deze service past in het beleid van AXA om zowel de service richting adviseur als service richting eindklant te ontwikkelen op basis van internetapplicaties.
Het beheerde vermogen van de AXA Beleggingsrekening is 450 miljoen euro. 80.000 klanten maken gebruik van de AXA Beleggingsrekening.

Het onderdeel 'Mijn Beleggingen' op www.axa.nl is uitgebreid met de mogelijkheid om switch- en verkoopopdrachten voor de Beleggingsrekening door te geven. Het voordeel van deze nieuwe functionaliteit is dat rekeninghouders op een gebruiksvriendelijke manier en 24 uur per dag, 7 dagen per week hun opdrachten kunnen doorgeven. Het was al mogelijk om online de waarde van de portefeuille of polis te volgen.

Introductiekorting

Alle beleggingsrekeninghouders kunnen gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden. Tijdens de actieperiode, die loopt tot en met 1 juli 2004, kunnen zij online opdrachten doorgeven voor slechts 4 euro per fonds per switch. Normaal kost dit 11 euro.

Adviseurs en klanten geïnformeerd

De met AXA samenwerkende adviseurs zijn op de hoogte gebracht over deze nieuwe mogelijkheden. Alle klanten die in 2003 een switchopdracht hebben gegeven, hebben een brief ontvangen. Daarnaast krijgen klanten een vernieuwde handleiding waarin een eenvoudige en stapsgewijze uitleg wordt gegeven over de nieuwe online service.