Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Gemeente knapt fietspad Maasroute op

Sittard-Geleen, 14-4-2004 - De gemeente gaat een deel van de landelijke fietsroute tussen Grevenbicht en Obbicht opknappen. Het fietspad tussen de Oude Veerstraat in Grevenbicht en de Maasstraat in Obbicht maakt deel uit van de landelijke LF 3 Maasroute en is hard aan een onderhoudsbeurt toe.

Van oorsprong is dit fietspad een meter breed. Door overwoekering is de breedte inmiddels gereduceerd tot nog slechts de helft. Bovendien zitten er veel gaten en kuilen in. Veel fietsers mijden het pad en kiezen een alternatieve route om vervolgens het spoor van de LF 3 Maasroute niet meer terug te vinden.

Als straks het fietspad hersteld is en verbreed tot 1,5 meter, verwachten gemeente en de stichting Landelijk Fietsplatform dat veel fietsers weer gebruik van het fietspad maken. De route sluit aan op het uitgebreide Belgische fietspadennet en het voetveer tussen Obbicht en Grevenbicht. Ook wordt verwacht dat de fietsers vaker de LF 3 Maasroute zullen volgen. Dit zal zeker een toename van het toerisme in dit landelijk deel van onze gemeente ten goede komen.

Het fietspad is eind mei dit jaar klaar. De kosten zijn geraamd op 50.000 euro en worden deels gesubsidieerd door de Stichting Landelijk Fiets Platform die deze route in het verleden heeft opgezet. Uitvoering geschiedt door aannemer BAM NBM uit Sittard. Het opknappen van deze fietsroute maakt deel uit van een plan van de gemeente om alle fietspaden binnen de gemeentegrenzen te verbeteren. Eerder is het slechte fietspad langs de Parkweg in Born gereconstrueerd.




Gemeente Sittard-Geleen