Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE PRESENTEERT NIEUWSTE VERSIE VAN INTERNAL CONTROLS MANAGER

Groeiende vraag naar Oracle Internal Controls Manager benadrukt urgentie van nieuwe regelgevingen

Oracle introduceert de nieuwste versie van Oracle Internal Controls Manager, een applicatie die executives, controllers, interne audit-afdelingen en externe auditoren ondersteunt in het documenteren en uitvoeren van interne controles en het monitoren van bedrijfsprocessen.

Oracle heeft voor de ontwikkeling van de nieuwste versie van Internal Controls Manager samengewerkt met toonaangevende audit-organisaties en klanten in verschillende sectoren. Met de oplossing kunnen organisaties nu eenvoudiger complexe bedrijfsprocessen in kaart brengen en beheren en risicoanalyses doen. Er zijn uitgebreide tools voor het managen van auditprojecten toegevoegd en de certificering van bedrijfsprocessen kan gemakkelijker gekoppeld worden aan financiële verklaringen.

Oracle Internal Controls Manager is een onderdeel van een brede suite van applicaties en technologie, waarmee Oracle bedrijven helpt om de transparantie van financiële en niet-financiële processen te vergroten.

Meer efficiëntie in procesmanagement en risicoanalyse Terwijl grote bedrijven hun processen het liefst wereldwijd standaardiseren, is dit lastig te realiseren vanwege specifieke vereisten die bepaalde regio's of divisies met zich meebrengen. Met Oracle Internal Controls Manager kunnen bedrijven wereldwijde processen in iedere afzonderlijke regio toepassen en toch correct omgaan met regionale verschillen.

Oracle Internal Controls Manager kent doelstellingen toe aan bedrijfsprocessen en definieert mogelijke risico's, zodat daar snel op ingespeeld kan worden en de prestatie van bedrijfsprocessen eenvoudiger gemanaged wordt.

Met Oracle Internal Controls Managers kan tevens externe informatie die relevant is voor het beheren van processen geïmporteerd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om audit procedures en bepalingen van externe partijen zoals audit-organisaties, met betrekking tot controle en bedrijfsprocessen.

Effectiever en completer management van audit-projecten De nieuwe versie van Oracle Internal Controls Manager werkt nauwer samen met Oracle Projects, een set van applicaties waarmee de volledige levenscyclus van projecten effectief beheerd kan worden. Met behulp van deze toepassing kunnen organisaties audit-projecten uitvoeren, beheren en de resultaten rapporteren. Alle audit-projecten, of ze nu wel of niet gerelateerd zijn aan Sarbanes-Oxley, kunnen ingepland en uitgevoerd worden als ieder ander project waarvoor Oracle Projects wordt ingezet.

Met deze nieuwe functionaliteit van Oracle Internal Controls Manager kunnen auditoren hun evaluatie van interne controles, processen en risico's binnen een organisatie gedetailleerd vastleggen. Extra vernieuwingen helpen interne audit-afdelingen en audit-organisaties om projecten beter uit te voeren en hun werk beter te evalueren. Zij kunnen namelijk de operationele audit-plannen en bijbehorende taken automatiseren en belangrijke kwesties met betrekking tot de audit identificeren, aanpakken en oplossen.

"Sinds de introductie van Oracle Internal Controls Manager in augustus 2003, is er een grote vraag naar deze applicatie," aldus Steven Miranda, vice president Financials applications development bij Oracle. "Met deze nieuwe versie blijven wij beantwoorden aan de wensen van onze klanten, doordat we hen een complete set functionaliteiten bieden, van het bepalen en beheren van de controle-omgeving, tot het uitvoeren van audits en het beheer van certificeringen, op één enkel geïntegreerd platform."

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.