Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


14 april 2004


Eerbeek - aanrijding


Vond er gisteravond omstreeks 15.40 uur op de kruising Kloosterstraat - Loenenseweg een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 68-jarige bestuurder uit Dieren remde af toen hij vanaf de Kloosterstraat de Loenenseweg wilde oprijden. Een achter hem rijdende 34-jarige Eerbeeker zag dit kennelijk te laat en botste achterop de auto van zijn voorganger. Materiele schade was het gevolg.


Twello - aanrijding


Dinsdagavond omstreeks 18.20 uur vond er op de Michiel de Ruyterstraat een aanrijding plaats. Een 47-jarige man reed achteruit zijn oprit af en botste daarbij op de auto van een 37-jarige vrouw, die hij kennelijk niet had zien aankomen. Materiele schade was het gevolg.


Zutphen - Rijden onder invloed


Gisteravond omstreeks 22.40 uur kreeg de politie melding van een automobilist dat er een mogelijk dronken bestuurder over de Den Elterweg vanuit Warnsveld richting het ziekenhuis reed. Agenten onderschepten de auto bij de kruising met de Laan naar Eme. De 37-jarige bestuurder uit Zutphen bleek inderdaad te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.4 promille aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Eerbeek en Lochem - Fietsendiefstal


In de nacht van 11 op 12 april zijn een dames- en herenfiets uit de achtertuin van een woning aan de Werfakkerweg gestolen. De dader is via de onafgesloten poort de achtertuin ingekomen. De fietsen waren niet op slot en de politie adviseert om ook in eigen tuin de fietsen goed op slot te zetten.


In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 april is van het erf achter een woning aan de Nieuweweg in Lochem een damesfiets gestolen. De fiets stond niet op slot en ook hier geldt het bovenstaande advies.


Twello - Autodiefstal


Afgelopen paasweekend is bij een bedrijf aan de Oude Rijksstraatweg een Mercedes pick-up 608 (kenteken: BN-61-HK) gestolen. De Mercedes heeft een open laadbak. Het bovenste gedeelte van de cabine is wit, het onderste geel met in het midden een rode streep. Om het voertuig te kunnen stelen hebben de dieven een hek vernield.


Zutphen - Diefstal autoradio's


In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 april zijn bij diverse auto's in het Deventerwegkwartier autoradio's gestolen. De politie heeft 5 aangiften van bewoners aan de Lerinckstraat, van Dorenborchstraat en de Holthusenstraat. Bij een bewoner aan de Deventerweg bleek ook het navigatiesysteem te zijn gestolen. In een ander geval bleef het bij een poging tot inbraak. De politie adviseert om geen spullen van waarde in de auto achter te laten.


Wilp - Inbraak


Bij een zorginstelling aan de Molenallee hebben onbekenden in het paasweekend in twee kantoorunits ingebroken. Men vernielde een ruit waarna in het pand een kluiskast werd opengebroken waaruit enkele mobiele telefoons werden gestolen.


Zutphen - Winkeldiefstal


Dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft een 30-jarige man uit Zutphen bij de Aldi aan de Jan Vermeerstraat enkele pakjes sigaretten gestolen. Door winkelpersoneel werd gezien dat de man één of meerder pakjes sigaretten of shag in zijn zak stopte en vervolgens de kassa passeerde zonder te betalen. Door beschrijvingen van getuigen kon de man worden achterhaald en later door de politie worden aangehouden. De man bekende de diefstal.


Brummen - Diefstal aanduidingborden


Afgelopen weken zijn bij de Buurtweg nabij de Oekensebeek vier aanduidingborden met de tekst "beschermingsgebied weidevogels" gestolen. De politie sluit niet uit, dat "verzamelaars" de borden hebben meegenomen. Als de politie dergelijke borden bij deze mensen vindt wordt er proces-verbaal opgemaakt. Het landschapsbeheer Gelderland zou erbij gebaat zijn als de borden terug gebracht worden.


Warnsveld - vernielingen


Bij een gezondheidscentrum aan de Gaikhorst worden met enige regelmaat vernielingen door vandalen gepleegd. Onlangs zijn ventilatieroosters verdwenen en struikjes vernield. Ook blijken er fietsenrekken te zijn vernield en de politie wil samen met omwonenden het vandalisme een halt toe roepen.


Twello en Eerbeek - vernielingen bij scholen


De ene keer gaat het opzettelijk en een andere keer per ongeluk, maar de scholen blijven meestal met de schade zitten. Bij de peuterspeelzaal aan de Abraham Kuyperstraat hebben onbekenden in het paasweekend een onbekende stof in het slot gestopt, waardoor dit niet open kon. Verder trof men een gebarsten ruit aan.


Bij de basisschool aan de H.A. Lorentzstraat sneuvelde gisterenmiddag tijdens het voetballen een ruit. De voetballertjes gingen er als een haas vandoor, maar aan de hand van verkregen informatie kon de 15-jarige "schutter" worden opgespoord. Er werd contact met de moeder opgenomen en de schade wordt geregeld. De politie vindt, dat tieners die per ongeluk schade veroorzaken bij hun spel zich bewust moeten zijn van hun verantwoorde-lijkheid en de schade dienen te melden. Vaak kan de schade via de WA-verzekering van de ouders worden geregeld.


Almen - man beroofd van portemonnee


Een 28-jarige man uit Warnsveld is dinsdagochtend rond 05.30 uur onder bedreiging van een mes van zijn portemonnee beroofd. De man was onderweg naar zijn werk en reed vanaf de sluis op de fiets over het zandpad langs het Twentekanaal. Plotseling kwamen er twee mannen uit de bosjes en werd hij door één van hen vastgepakt. Hij moest zijn geld afgeven en toen dit niet snel genoeg ging kwam er een tweede man bij die hem met een mes bedreigde. De mannen gingen er daarna vandoor. Een buurtonderzoek bij daglicht leverde nog geen bijzonderheden op.


Voorst - ontplofte geiser


Brandweer en politie rukten gisteren rond 12.30 uur uit naar een woning aan de rijksstraatweg. De geiser zou ontploft zijn en mogelijk kwam er gas vrij. Bleek gelukkig geen gas maar water te zijn en de brandweer sloot voor de zekerheid het gas af in afwachting van een installateur. De oorzaak van de ontploffing was de te hoge waterdruk.


Gorssel - met 5 hengels op pad.

Twee inwoners uit Almelo zijn gisterenmiddag bekeurd omdat zij met 5 hengels in een zandgat aan de Bruggeweerdsedijk zaten te vissen. Ook bleken zij met levend aas te vissen, wat dus niet is toegestaan.


Brummen - snelle scooters van de weg gehaald.

Tijdens controles heeft een motoragent gisterenavond twee snelle brommers van de weg gehaald. Op de Troelstralaan werd rond 19.00 uur een 16-jarige jongen aangetroffen die met een noodgang richting de Zutphensestraat reed. De jongen had de bromfiets geleend, maar het apparaat wordt toch aan een controle onderworpen.


Rond 21.30 werd een 18-jarige jongeman uit dieren op de Stationsweg aangetroffen met een snelle brommer. De bestuurder had geen geldige papieren bij zich en het apparaat is voor controle naar het politiebureau gebracht. Hier zal hij ook z'n certificaat en verzekerings-papieren moeten laten zien.


Na de controle wordt de hoogte van de boete bepaald.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --