Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


14 april 2004


Apeldoorn - zonder rijbewijs


Agenten controleerden gisterenmiddag rond 13.30 uur op het Rentmeestersveld een 46-jarige automobilist uit Zutphen, omdat hij geen gordel droeg. Bij controle van de bestuurder en de auto kwamen er meer feiten naar boven die niet klopten. Het rijbewijs van betrokkene had hij voor strafbare gedragingen moeten inleveren en de auto bleek niet APK gekeurd te zijn. Voor al deze feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.Betrokkene die verklaarde niets van de invordering van zijn rijbewijs te weten heeft dit later bij de Zutphense politie ingeleverd.


Apeldoorn - aanrijding


Vond er gisterenavond omstreeks19.30 uur op de Oude Beekbergerweg een aanrijding plaats waar volgens betrokkenen een 21-jarige Apeldoorner de schuld van was. Hij zou zonder richting aan te geven vanuit stilstand de weg zijn opgereden waardoor twee naderende auto's moesten afremmen. De voorste auto, bestuurd door een 23-jarige Apeldoorner werd daarbij aangereden door een 32-jarige Rotterdamse automobilist. De verklaringen van betrokkenen lopen uiteen en de politie zoekt getuigen van het ongeval.


Apeldoorn - vrouw gewond door afbrekend spatbord


Een 29-jarige Apeldoornse is gisterenavond rond 19.20 op de Koning Stadhouderslaan gewond geraakt toen zij met haar fiets kwam te vallen. Kennelijk brak het voorspatbord af waardoor het voorwiel abrupt blokkeerde en de vrouw kwam te vallen. Zij liep een sleutelbeenbreuk op en werd hiervoor behandeld.


Apeldoorn - meisje gewond


De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 15-jarig Apeldoorns meisje gewond raakte en de daarop volgende bedreiging c.q. mishandeling van de automobilist. Het meisje stond maandagavond rond 17.30 uur met een aantal vrienden te kletsen bij de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van het spoor. Zij kreeg onenigheid met een automobilist en deze heeft haar fiets vervolgens aangetikt, waardoor zij uit balans raakte en over een muurtje viel. Een familielid bracht haar naar het ziekenhuis waar bleek dat zij een zwaar gekneusde voet had opgelopen. Deze man ging later op zoek naar de auto en trof die in de omgeving aan. Er ontstond onenigheid met de 19-jarige Apeldoornse bestuurder en korte tijd later ontstond er zelfs een vechtpartij. De jongeman heeft later aangifte bij de politie gedaan.


Apeldoorn- rijden onder invloed

Een 45-jarige Apeldoorner werd gisterenavond rond 22.05 uur op de Kanaalstraat met zijn auto gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.1 promille en naast een rijverbod kreeg hij een bekeuring voor dit feit.


Apeldoorn- diefstal motorfiets

In de nacht van 12 op 13 april is vanaf de Gentiaanstraat een wit/rood/zwarte Yamaha FZR 1000 gestolen. Het gaat om een éénzitter en het kenteken is MZ-37-ST. De motor is volledig omgebouwd waarbij onder meer een verhoogde uitlaat is aangebracht.


Apeldoorn - vernieling ruiten


In het Paasweekeinde hebben onbekenden bij een nieuwbouwproject aan de Schorpioenstraat 12 grote thermopaneruiten vernield. Ook werden in een woning vernielingen aangericht en onder meer kunststofstoelen en vensterbanktegels vernield. De dader heeft zich hierbij gesneden want in de woning werd bloed aangetroffen.


Apeldoorn - agressieve winkeldief


Werd de politie gisteren rond 14.15 uur gewaarschuwd door personeel van een supermarkt aan het Korianderplein. Een klant bleek twee blikjes bier te hebben gestolen en gedroeg zich bij ontdekking zeer agressief naar het personeel. Agenten namen de 42-jarige Apeldoorner mee en bij fouillering bleek hij een verboden mes (Wet Wapens en Munitie) bij zich te hebben. Naast een boete voor deze feiten krijgt hij ook nog een ontzegging om naar bedoelde winkel te gaan.


-


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --