Gemeente Heythuysen

Nieuws

Zwerfafval

Zwerfafval Verschillende plaatsen in de gemeente, zoals de brengvoorzieningen voor blik, kunststof en kleding, de glascontainers en de verzamelcontainers voor huisvuil zien er uit als een stortplaats. De dozen en verpakkingen waarin het glas en afval vervoerd wordt, worden regelmatig achtergelaten bij de brengvoorzieningen. Complete bankstellen worden neergezet naast de verzamelcontainers. Rollen plastic en plastic zakken worden in de verzamelcontainer voor kunststof gedeponeerd. Deze containers zijn alleen geschikt voor vormvaste kunststof verpakkingsmiddelen. Ook wordt er in de bossen en langs de Kanaalweg en de Wessemmerdijk regelmatig afval gedumpt. Dit is een doorn in het oog van de gemeente. In de afvalwegwijzer staat precies aangegeven welke afvalsoorten waar aangeboden moeten worden.
Per jaar worden er 40 tot 60 meldingen van illegale dumpingen geregistreerd. Elk jaar wordt een groot aantal autobanden, accus, vuilniszakken, sloop- en bouwafval, fietsen, snoeiafval, jerrycans ten behoeve van hennepteelt, stoelen en zelfs complete kasten verwijderd. Naast de visuele aantasting brengt het verwijderen en afvoeren van illegale dumpingen en zwerfafval veel extra kosten met zich mee. Om deze problemen te voorkomen, worden de inzamelcontainers regelmatig geleegd. Daarnaast vindt handhaving binnen de gemeente plaats door de Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA), die onder meer de naleving van de Algemene plaatselijke verordening (APV) hanteert.

Via deze weg houden we u regelmatig op de hoogte van onze strijd tegen illegale dumpingen en zwerfafval. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met dhr. L. Helwegen (0475-499338). Wij willen u vragen een actieve rol in te nemen in de strijd tegen zwerfafval en illegale dumpingen. Wanneer u een illegale dumping signaleert vragen we u contact op te nemen met de BOA, dhr. G. Tholen (0475-499356). U kunt ook altijd contact opnemen met de politie (0900-8844).