Politie Amsterdam-Amstelland


Winkeldief en beveiliger aangehouden

14-4-2004. Dinsdagavond rond kwart voor zes werd een 23-jarige winkeldief gearresteerd in een supermarkt in de Indische buurt. Ook een winkelbeveiliger werd aangehouden.

De winkeldief had een aantal flessen shampoo gestolen en was hiervoor aangehouden. Toen agenten hem in de boeien wilden slaan, gooide hij een stoel naar de winkelbeveiliger. Nadat de dief in de boeien op de grond lag, trapte de 34-jarige beveiligingsmedewerker hem vol in zijn gezicht. Beide mannen zijn in een ziekenhuis behandeld. Na overleg met de officier van justitie werd de 34-jarige winkelbeveiliger aangehouden voor zware mishandeling. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

---


Automobilist rijdt door na ongeluk

14-4-2004. Dinsdagmiddag werd een 8-jarig meisje aangereden op het zebrapad van de Burgemeester de Vlughtlaan. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte, reed door. Het meisje brak bij het ongeval haar been. De 23-jarige automobilist kon op zijn werkplek worden gearresteerd. Zijn auto werd in beslag genomen voor technisch onderzoek.

---

Jongens veroorzaken brand: vier arrestaties

14-4-2004. Begin april werden vier minderjarige jongens aangehouden in verband met een brand eind maart in een supermarkt aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. De schade bleek enorm en de winkel was geruime tijd dicht.

Getuigen verklaarden dat er waarschijnlijk sprake was van brandstichting door spelende kinderen op het dak van de winkel. Het dak bleek een populaire 'speelplaats' voor de kinderen van een basisschool op het IJ-plein. Na onderzoek op de school werden vier jongetjes tussen de 11 en 13 jaar aangehouden. Zij bekenden en vertelden inderdaad met vuur te hebben gespeeld. Er was geen opzet in het spel. De verdachten werden na verhoor aan het bureau opgehaald door hun ouders.

---

Blijkbaar had hij deze gevuld met in de winkel gestolen goederen. De dader reed vervolgens naar een andere afdeling en probeerde zijn tas voor de tweede keer gratis te vullen. Toen de vrouw de verdachte aansprak werd hij agressief en begon hij om zich heen te slaan. Hierna ging hij er vandoor. Hij kon op de Slotermeerlaan worden gearresteerd.