Gemeente Rotterdam

De Stichting Historisch Schip De Delft krijgt van het Rotterdamse gemeentebestuur nog anderhalve maand de tijd om een realistisch business plan op te stellen. De bouwkosten van de stichting vallen een stuk hoger uit dan eerder was begroot en er is achterstand in het bouwproces. Op zeer korte termijn is er een liquiditeitsprobleem. Op basis van het nieuwe business plan neemt het gemeentebestuur eind april 2003 een besluit tot beëindiging of voortzetting van de subsidie.
'De Delft' krijgt anderhalve maand voor business plan » foto (02-09-03) Rotterdam start op 4 september een campagne om 100 extra handhavers te werven. De handhavers gaan werken voor de dienst Stadstoezicht. Een belangrijk deel van hun werk zal bestaan uit het aanspreken van bewoners en bezoekers op ongewenst gedrag en hen beboeten.
100 extra handhavers op straat » (29-10-03) Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft vanochtend namens elf organisaties bij de Tweede Kamer aangedrongen op een snelle uitvoering van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). Hij bood de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat, de heer Ten Hoopen, een pleitbrief aan.
11 Organisaties pleiten voor snelle uitvoering Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) »
4,7 miljoen euro voor uitbreiding historisch Delfshaven » (03-09-03) In de Rotterdamse wijk Prinsenland hebben 255 erfpachters van koopwoningen als eerste een aanbod gekregen om de grond onder hun woning te kopen. Deze pilot van de erfpachtconversie wordt vrijdag 5 september om 17:00 officieel afgesloten door Marco Pastors, wethouder Fysieke Infrastructuur.
40% erfpachters koopt grond » Vanmorgen (29 april) heeft burgemeester Opstelten de meeste Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Enkele gedecoreerde Rotterdammers hebben op een andere plaats of tijd hun onderscheiding in ontvangst genomen. 43 Rotterdammers Koninklijk onderscheiden »
Aannemers onderscheiden met 5% award »
20020926162030_collegeprogramma.jpg (03-04) De nieuwe aanpak van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders wordt herkend. Bijna twee op de drie Rotterdammers heeft op de een of andere wijze iets gemerkt van de acties van het gemeentebestuur om de stad te verbeteren. Dit blijkt uit een onderzoek naar beleving en waardering van het college van B en W en zijn aanpak.
Aanpak Rotterdams college zichtbaar »
rotterdam_centraal - (28-3) Het Rijk, NS, de Stadsregio Rotterdam en de gemeente Rotterdam zijn het eens over de hoofdlijnen van een te maken plan voor Rotterdam Centraal. Het plan voor Rotterdam Centraal bestrijkt het stationsgebouw en het bijbehorende gebied.De partijen stellen hier samen een budget van 409 miljoen euro voor beschikbaar en trekken samen op in de verdere planvorming.
Akkoord over aanpak Rotterdam Centraal » (8-07) Het college van B en W heeft besloten de gemeentelijke milieutaken die nu worden uitgevoerd door Gemeentewerken Milieubeleid Rotterdam (GW-MR) per 1 januari 2004 onder te brengen bij de DCMR Milieudienst Rijnmond. Het gaat met name om advies-, beleids- en bodemsaneringstaken van GW-MR. Wel moet er een aparte unit bij Gemeentewerken blijven om de aansturing en het toezicht op de DCMR te borgen.
Alle milieutaken gemeente ondergebracht bij DCMR Milieudienst Rijnmond »
Alleen met vergunning tippelen aan Keileweg »
site49_20030611122209_bedelaar_klein.jpg (11-06-2003) Vanaf 1 juni 2003 is het verboden te bedelen rondom de gebieden van het Stadscentrum, Keijzerswaard, Beijerlandselaan, Rijnhaven, Maashaven, Zuidplein, Wilhelminaplein, Kop van Zuid. Het bedelverbod geldt niet voor straatmuzikanten en verkopers van de straatkrant. Dat staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)
Bedelen verboden in delen van Rotterdam »
(25-03)Het beeld van Pim Fortuyn komt op de Korte Hoogstraat tegenover het Historisch Museum Rotterdam. Dat heeft het college van B en W besloten, na een zorgvuldige afweging van verschillende locaties. Het beeld, dat is ontworpen door de Rotterdamse kunstenares Corrie Ammerlaan, wordt de gemeente Rotterdam geschonken door de Stichting Beeld van Pim.

Beeld van Pim Fortuyn in Korte Hoogstraat »

(10-10-03) Ondanks de economische tegenwind blijft het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam het komend jaar flink investeren. In de Begroting 2004, die in totaal 4,7 miljard omvat, is er 459 miljoen aan nieuwe investeringen beschikbaar voor onder meer de economische ontwikkeling van de stad.

Begroting 2004: Investeren in werkgelegenheid en bereikbaarheid » Bestuursdienst gaat reorganiseren »
Betere huisartsenzorg Rotterdammers » 20020719160355_Keileweg.jpg (17-02) Buurtbewoners en bedrijven aan de Ohmstraat hebben grote bezwaren tegen de nachtopvang voor dak- en thuisloze mannen. Tegen het plan van de gemeenten om het opvangcentrum aan de Ohmstraat te vestigen zijn 580 bezwaarschriften ingediend. Het centrum is bedoeld voor de nachtopvang van maximaal 49 mannen uit de omgeving van de tippelzone aan de Keileweg.
Bezwaren tegen nachtopvang Ohmstraat » (30-10-03) Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft alle burgemeesters van Nederland een brief geschreven waarin hij zijn collegas oproept om de dialoog tussen mensen te stimuleren. Dit voornemen kondigde hij aan tijdens de slotavond van de Dag van de Dialoog, die op 25 oktober j.l. in Rotterdam werd gehouden.
Burgemeester Opstelten roept op tot dialoog » Burgerjaarverslag - Alle gemeentelijke diensten moeten beschikken over servicenormen, 90% van de klachten moet binnen 4 weken afgehandeld zijn en de afhandelingstermijn van bezwaarschriften moet korter. Ook wordt de klachtafhandeling in de hele gemeente eenduidiger gemaakt. Dit zegt burgemeester Ivo Opstelten in het Burgerjaarverslag over 2002. Burgerjaarverslag: Gemeentelijke dienstverlening naar steeds hoger niveau » (07-10-03) Op donderdag 9 oktober zijn burgers en winkeliers van 16.00 tot 17.00 uur welkom op de tweede Infomeeting Rotterdam Centrum Veilig in de kelder van Boekhandel Donner op de Lijnbaan 150/Binnewegplein.
Burgers en winkeliers praten mee over veiligheid » (2-06) Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) heeft van het bestuur van de Stichting Historisch Schip De Delft een businessplan gekregen. Hieruit blijkt dat het bestuur er in geslaagd is de financiële administratie op orde te brengen en tevens de bouwkosten tot 17,8 mln terug te brengen.
Businessplan van Stichting Historisch Schip De Delft »

(01-08-2003) De eigenaar van café In en Out op de Schiedamse Singel heeft op verzoek van loco-burgemeester Janssens besloten het café tot en met 15 augustus te sluiten. Vrijdagmiddag 1 augustus heeft zich op het terras en in het café een schietpartij voorgedaan waarbij een persoon gewond is geraakt. Gezien het feit dat het strafrechtelijk onderzoek op dit moment nog niet is afgerond, is onduidelijk wat de feitelijke toedracht van de schietpartij is geweest.

Café In en Out twee weken dicht na schietincident »

camera_toezicht - (21-01) Op het Centraal Station en de directe omgeving komen in totaal 24 camera's. Dit heeft het college op 21 januari besloten. De camera's moeten het geweld en de overlast op en rond het Centraal Station verminderen en het veiligheidsgevoel vergroten.

Cameratoezicht Centraal Station » rotterdam_centraal - (01-09-03) Een daling van gewelds- en vermogensdelicten, een vermindering van het aantal aangiften met 80% en alle overlastgevers zijn verdwenen van het Rotterdams Centraal Station. Dit zijn de resultaten van een integrale aanpak van de onveiligheid op en rondom het Centraal Station. Centraal Station Rotterdam veiliger »
College peilt mening van burgers over herkenbaarheid beleid »

(28-3)Het College van B en W en het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Feijenoord hebben overeenstemming over de bevoegdheden inzake de aanleg van de Carnisselandelijn. Op 18 februari jl trok het College deze bevoegdheden naar zich toe, omdat het college mogelijke vertraging bij de aanleg van de Carmisselande-lijn wilde voorkomen.

College van B en W en deelgemeente Feijenoord eens over bevoegdheden »

20020610111625_sparta_stadion2.jpg De gemeenteraad van Rotterdam zal op donderdag 22 mei om 20.00 uur de aankoop van de aandelen van de BV Stadion Sparta Rotterdam bespreken. Het College stelt voor om onder voorwaarden de aandelen voor 6 mln euro te kopen. Met dit bedrag kan de club Sparta (BVO Sparta Rotterdam B.V) het grootste deel van haar schulden aflossen.

College wil aandelen stadion Sparta kopen » (25-9) De voorzitter van de commissie voor Bestuur en Veiligheid, mevrouw. E.L. Kuijper, nam donderdagmiddag 25 september in de hal van het stadhuis een brief in ontvangst van ca. 120 verontruste Rotterdammers Commissie ontvangt brief pardonregeling »

site49_20030625103417_moskee.jpg (23-06-2003) Twintig van de dertig Rotterdamse moskeeën willen een actieve bijdrage leveren aan de integratie van moslimjongeren in de Nederlandse samenleving. Vooral Turkse, Pakistaanse, Bosnische en Somalische moskee-organisaties zijn actief op dit terrein. Vier van de vijf Marokkaanse moskeeën zijn van mening dat ze zich dienen te beperken tot religieuze zaken. Dit blijkt uit het onderzoek van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) dat in 2002 is verricht in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het is het eerste onderzoek naar de maatschappelijke rol van moskeeën in Nederland.

COS-rapport: moskeeën willen actief meewerken aan integratie » (30-10-03) Lijkt het u wat om zelf mee te doen met een echte rampenoefening? Zelf te ervaren hoe gemeentelijke diensten zich voorbereiden op evacuatie en opvang van slachtoffers? De gemeente Rotterdam zoekt vrijwilligers » (2-09) Betere samenwerking op economisch terrein, concrete afspraken over projecten en de verwachte resultaten. Dat is de inzet van het convenant raamovereenkomst wijkeconomie, dat de deelgemeenten en het college van B en W vandaag ondertekenen.
Deelgemeenten en College tekenen convenant wijkeconomie » (24-01) Burgemeester Opstelten heeft de Delftsestraat en omgeving aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In het gebied heeft de politie extra bevoegdheden zoals het fouilleren van personen. Het besluit volgt op een rapportage van de politie Rotterdam Rijnmond waaruit blijkt dat het aantal geweldsdelicten in het gebied is toegenomen. Delftsestraat en omgeving veiligheidsrisicogebied » (2-10) Het college van burgemeester en wethouders laat voor de derde keer een opinieonderzoek uitvoeren onder een willekeurige groep Rotterdammers. Derde opinieonderzoek over Rotterdams College in uitvoering » Dialoog bij Opstelten thuis: 'Rotterdammers moeten meer zelf doen' » Directeur dS+V De Ruiter naar Stadshavens »
Diversiteitbeleid gemeente naar Rotterdams bedrijfsleven » Dag van de dialoog - (19-11-03) De Rotterdamse Dag van de Dialoog krijgt een voortzetting in 2004. Er komen meer tafels en de dialoog wordt zichtbaarder. Ook gaan de wethouders zelf dialooggesprekken organiseren bij hen thuis. Dat zei wethouder Van der Tak dinsdagavond 17 november tijdens een discussiebijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis.
Doorgaan met de Dialoog » Opstelten1 - (06-03) Vanaf 12 maart a.s. is burgemeester Ivo Opstelten presentator van het Radio-Rijnmondprogramma Met Wie? In dit programma kunnen luisteraars meepraten over een vooraf bekendgemaakt gespreksonderwerp.
Eigen radio- en tv-programma burgemeester Opstelten » Erasmusspeld voor de heer Codée »
Erasmusspeld voor de heer H.A.J. van Asseldonk » (25-10-03) De heer Salvador Olivera Ramos kreeg op zaterdag 25 oktober bij de viering van 40 jaar Sociedad Cultural Obrera 'La Union' een Erasmusspeld uitgereikt uit handen van wethouder Lucas Bolsius. De heer Olivera Ramos kreeg de speld omdat hij zich al 40 jaar actief inzet als vrijwilliger voor de Spaanse migrantenorganisatie 'La Unión'. Erasmusspeld voor de heer Salvador Olivera Ramos » (10-10-03) Wethouder Stefan Hulman heeft op vrijdag 10 oktober Erasmusspelden uitgereikt aan mevrouw J.F. Flick-Cats, mevrouw M. Muller en de heer T. Bijleveld. Alledrie zijn zij al heel lang als vrijwilliger verbonden aan De Ontplooiers in Lombardijen. De Ontplooiers stellen zich tot doel de ontplooiingskansen voor vrouwen en mannen te vergroten, ongeacht huidskleur, geloof of geslacht. Erasmusspeld voor drie vrijwilligers bij De Ontplooiers » Erasmusspeld voor Ellen van der Schalie »
Erasmusspeld voor Maria Kuster »
Erasmusspeld voor mevrouw Annie Ras - Van Strien » (07-10-03) Wethouder Rabella de Faria (o.m. Volksgezondheid) heeft vanmorgen een Erasmusspeld uitgereikt aan mevrouw Hennie de Hooge uit Vreewijk. De uitreiking vond plaats tijdens een reünie van het 'seniorenkamp' in Wijkcentrum 'De Brink'. Mevrouw De Hooge kreeg de speld omdat zij al 25 jaar als vrijwilliger vakantiekampen voor senioren mede organiseert en begeleidt.
Erasmusspeld voor mevrouw Hennie de Hooge »
Erasmusspeld voor mevrouw R.J. Kemp - Van de Woude » Erasmusspeld voor vertrekkend rector » (5-9) Wethouder Van der Tak (Sociale Integratie) heeft vrijdag 5 september een Erasmusspeld uitgereikt aan Wim Verschoor.
Erasmusspeld voor Wim Verschoor » (04-08-2003) Op vrijdag 1 augustus heeft wethouder Lucas Bolsius een Erasmusspeld uitgereikt aan mevrouw Bep de Ruijter en de heer Piet Vogelaar. Mevrouw De Ruiter en meneer Vogelaar zetten zich al enige tientallen jaren in als vrijwilliger in Wijkcentrum Het Zaaltje in deelgemeente IJsselmonde. Per 1 augustus nemen ze afscheid van het vrijwilligerswerk.
Erasmusspelden voor vrijwilligers wijkcentrum » Eric Gudde directeur Sport en Recreatie » (8-07-03)>Wethouders Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) en Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) vragen het bestuur van de Essalam Moskee vóór 31 augustus aanstaande de verklaring te tekenen waarin de overeenkomst voor de grondruil voor de nieuwbouw is geregeld. Ook willen de wethouders dat het moskeebestuur meer gaat doen om de integratie van Marokkaanse moskeebezoekers te bevorderen. Dit staat in een brief die de wethouders hebben gestuurd aan het bestuur van de Stichting Moskee Essalam.
Essalam Moskee bestuur gevraagd grondruilcontract te ondertekenen » De Friesland: foto rijnmond.nl (31-01) De brand op het visserijschip "De Friesland" is goed bestreden en feitelijk is er geen sprake geweest van een onbeheersbare situatie. Dat is de algemene conclusie van het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in hun evaluatie van de gebeurtenissen rondom de brand op het schip op 6 maart 2002. Evaluatie COT: 'brand visserijschip De Friesland goed bestreden' » (26-11-03) Op 25 november heeft het college van Burgemeester en Wethouders de Groeibriljantenjury geïnstalleerd. De jury kiest uit de tien genomineerden vier Groeibriljanten. De juryleden hebben verschillende achtergronden: ruimtelijke inrichting, economie, sociaal-maatschappelijk, journalistiek en bekende en betrokken Rotterdammers.
Externe Jury Groeibriljanten bekend » (31-10-03) De gemeente Rotterdam, de deelgemeente Charlois en ondernemers in Charlois hebben extra maatregelen afgesproken om de veiligheid en aantrekkelijkheid voor ondernemers en winkelend publiek te vergroten. Extra inspanningen voor een veilig Charlois » (5-09-03) Rotterdammers die langer dan drie jaar van een inkomen op bijstandsniveau moeten rondkomen en die weinig kans hebben op werk, krijgen eenmalig een extraatje van 100,- voor gezinnen en 50,- voor alleenstaande ouders. Extraatje voor Rotterdamse minima » Vervuilers moeten een flinke boete krijgen, dit is de stelling waarmee wethouder Lucas Bolsius Rotterdammers uitdaagt mee te discussiëren over het terugdringen van vervuiling van de leefomgeving. Vanaf 7 april is deze stelling te lezen op grote posters die overal in de stad hangen. Uit een enquête blijkt dat Rotterdammers na veiligheid, een schone leefomgeving het belangrijkste thema vinden.
Flinke boete voor vervuilers »

site49_20030304172945_asielzoekers_klein.jpg (04-03) Het aantal asielzoekers in Rotterdam daalt de komende jaren van 2855 naar 1900. Na intensief overleg heeft het College hierover raamovereenkomst gesloten met het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers).

Forse daling aantal asielzoekers in Rotterdam » (10-10-03) Wethouder Wijken en Buitenruimte Lucas Bolsius opent op maandag 13 oktober om 16.00 uur in de hal van het Stadhuis de tentoonstelling 'De mooiste plekken in de stad'. Van 13 tot en met 24 oktober worden hier de foto's tentoongesteld die zijn ingezonden in het kader van de fotowedstrijd 'De Mooiste plekken in de stad'. Bij de opening maakt de wethouder tevens bekend welke foto's de eerste, tweede en derde prijs hebben gewonnen. In totaal zijn er 92 foto's ingezonden. Fototentoonstelling 'De Mooiste Plekken in de stad' » tankopslag - (16-01) Bij Vopak aan de Tweede Werkhaven in het Botlekgebied is vanmiddag een opslagtank geëxplodeerd. De stank als gevolg van de explosie is vooral in Vlaardingen en een deel van Schiedam te ruiken. In Rotterdam heeft de explosie niet tot calamiteiten geleid. Inmiddels is het hele gebied weer veilig verklaard. Er is een algemeen informatie nummer ingesteld: 0800 - 0119
Gaslek bij Vopak in Botlek onder controle »

(4-11)Op vrijdag 7 november om 8.30 uur geeft wethouder Lucas Bolsius (Wijken en Buitenruimte) het startsein voor controle op de aanwezigheid van bedrijfsafvalcontainers in het centrum. Bedrijfsafvalcontainers mogen in Rotterdam vanaf die datum niet meer op straat staan. Dat is alleen geoorloofd op het moment dat ze worden geleegd.

Geen bedrijfsafvalcontainers meer in de buitenruimte » Geen sloop maar renovatie in Waterloostraat » stoomschip Rotterdam - Het stoomschip 'Rotterdam' blijft behouden en komt naar Rotterdam. Het grootste passagierschip dat ooit in Nederland is gebouwd, komt weer in handen van de oorspronkelijke bouwer, de Rotterdamse Droogdokmaatschappij (RDM). De RDM koopt het stoomschip Rotterdam en het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam verleent daarvoor de voorfinanciering. Naar één of meerdere exploitanten wordt nog gezocht.

Gemeente maakt koop stoomschip 'Rotterdam' door RDM mogelijk » (14-11-03) Het college van burgemeester en wethouder van Rotterdam neemt de aanbevelingen over die een extern deskundige doet naar aanleiding van de fraudezaak bij Museum Boijmans van Beuningen. Gemeente neemt fraudebeperkende maatregelen over » (4-09-03) Alle gemeentelijke gebouwen en materialen draaien sinds 2003 op groene energie. Om dit feit wereldkundig te maken start maandag 8 september een publiekscampagne waarvoor wethouder Wim van Sluis het startschot geeft.
Gemeente Rotterdam voor honderd procent over op groen energie » (15-08) Rotterdam wil dat de nieuw te bouwen Essalam moskee een moderner uiterlijk krijgt. Het Stichtingsbestuur van de moskee heeft toegezegd opnieuw naar het ontwerp te kijken. De bouw van de moskee is voorlopig uitgesteld.
Gemeente wil moderner ontwerp Essalam Moskee »
Gezamenlijk aanpak onveilige winkelstraten Noord » voetbalvandalisme - (11-07-03) Aan de vooravond van het voetbalseizoen 2003-2004 zijn er nieuwe afspraken gemaakt tussen gemeente, politie, justitie en de clubs Feyenoord, Sparta en Excelsior om voetbalvandalisme en geweld te bestrijden. De afspraken zijn vastgelegd in afzonderlijke convenanten en moeten ertoe leiden dat voetbalwedstrijden in veilige en feestelijke sfeer gespeeld kunnen worden.
Gezamenlijke aanpak voetbalvandalisme » Nooduitgang - (10-02) Komend jaar controleert de gemeente zo'n 1500 gebouwen op de handhaving van brandveiligheidsvoorschriften. Het gaat hierbij om gebouwen met een publieke functie zoals kinderdagverblijven,
basisscholen, discotheken, vuurwerkverkooppunten en verpleeghuizen. Dat staat in het handhavingsplan 2003.
Grootscheepse controle brandveiligheid »
Handhavingsacties in deelgemeente Kralingen-Crooswijk » De commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer (FIV) houdt op dinsdag 1 juli vanaf 19.30 uur in kamer 7 van het stadhuis een informele hoorzitting over het voornemen van B en W betaald parkeren uit te breiden. Hoorzitting Commissie over uitbreiding betaald parkeren »

Huisartsen, patiënten, Zilveren Kruis Achmea en gemeente bundelen hun krachten. »
Huldiging Nuon Solar Team in Rotterdam »
In dialoog met de gemeenteraadsleden »
Invoering ambtseed voor ambtenaren »
site49_20030814114733_veiligheid5_klein.jpg (05-09-03) De intensivering van handhaving en toezicht door de politie in het Oude Noorden leiden tot positieve resultaten. Dat is de belangrijkste conclusie bij de presentatie van de acties die door politie en justitie in de afgelopen periode zijn genomen om de veiligheidssituatie in het Oude Noorden te verbeteren. Inzet politie in Oude Noorden werpt eerste vruchten af » (04-09-03) Burgemeester Ivo Opstelten roept Rotterdamse organisaties en alle Rotterdammers op om actief mee te doen aan de Dag van de Dialoog. Deze wordt op 25 oktober gehouden. In gesprek blijven met elkaar is van groot belang.
Ivo Opstelten in gesprek met Rotterdammers » (18-09-03) De directie Juridische Zaken van de Bestuursdienst Rotterdam heeft, als enige juridische overheidsorganisatie in Nederland, het ISO 9001:2000 certificaat gekregen. Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt het certificaat op woensdag 24 september uit aan directeur Juridische Zaken Eugène de Kort.
Juridische Zaken uniek met ISO-9001: 2000 norm » Logo_oog - Wie krijgt "Het OOG van Rotterdam"? Op 17 maart 2003 reiken burgemeester Opstelten en wethouder Veiligheid mevrouw De Faria deze gemeentelijke onderscheiding uit aan Rotterdammers die daadwerkelijk iets hebben bijgedragen aan de verbetering van de veiligheid en de leefbaarheid in Rotterdam. De gemeente zoekt geschikte kandidaten en heeft daarbij uw hulp nodig.
Kandidaten voor 'OOG van Rotterdam' gezocht »
20030226184507_politieman1.jpg (26-02) De Keileweg in Rotterdam-West is van 1 april tot 1 juli 2003 een veiligheidsrisicogebied. In het gebied heeft de politie extra bevoegdheden zoals het fouilleren van personen. Het besluit van de burgemeester volgt op een voorstel van de korpschef. Dat heeft burgemeester Opstelten vandaag laten weten. Keileweg en omgeving veiligheidsrisicogebied »
Kinderen debatteren tijdens November Jeugdmaand » (25-9) De bewoners van het Kleiwegkwartier zullen in de toekomst minder geluidsoverlast van passerende goederentreinen ondervinden. Het ministerie van VROM heeft de gemeente Rotterdam per brief geld voor een geluidsscherm toegezegd.
Kleiwegkwartier krijgt geluidsscherm »
Koninklijke onderscheiding voor Gerrit Barends » Leefbaarheid van de vier grote steden staat op het spel »

Zestienhoven3 - Het college van B en W heeft dinsdag 20 mei het Masterplan Polder Zestienhoven vastgesteld. Het gebied aan de noordkant van Rotterdam, tussen de A20, A13 en Rotterdam Airport, wordt de komende jaren ontwikkeld tot een groene en goed bereikbare woonomgeving met middeldure (vanaf 105.000 euro) en dure (vanaf 220.000 euro) woningen.

Masterplan Polder Zestienhoven vastgesteld »

De financiële positie van gezinnen met een minimuminkomen is vorig jaar verbeterd. Een groter deel zegt beter rond te komen met hun inkomen en het aantal huishouden met problematische schulden is afgenomen. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport Rond of Rood?- 2002 van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer financiële armslag voor minima » Snelweg - (10-06-2003) Milieuwethouder Wim van Sluis plant woensdag 11 juni om 16.30 uur een eerste boom in Brainpark III aan de K.P. van de Mandelelaan. Dit doet hij in aansluiting op het slaan van een eerste paal van een kantorenpand op Brainpark III. Het planten van de boom staat symbool voor de aanleg van meer groen in buurten en langs snelwegen in Rotterdam.

Meer groen langs snelwegen en in buurten » (06-10-03) De gemeente Rotterdam heeft samen met ENECO Energie de openbare verlichting in de wijk Spangen verbeterd. Een beter zicht op straat moet bijdragen tot meer veiligheid van bewoners, passanten en gebruikers van het openbaar vervoer.
Meer verlichting voor veiliger stad » (2-06) Hans Goedhart (47) is door het college van B en W benoemd tot algemeen directeur van de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting. Goedhart, op dit moment nog directeur bij Interpolis Holding, treedt op 1 augustus in dienst. Nieuwe algemeen directeur dienst Stedebouw en Volkshuisvesting » (12-03-03) Het College van B en W heeft J.S.M. (Jeroen) Lugte (44) per 1 april a.s. benoemd tot algemeen directeur van de dienst Gemeentebelastingen Rotterdam. Hij wordt voor een periode van vier jaar benoemd, conform de gemeentelijke richtlijnen. Nieuwe directeur Dienst Gemeentebelastingen Rotterdam » (10-06-2003) De heer W.H. Blok (53) is benoemd tot algemeen directeur van de Dienst Openbaar Onderwijs (DOO). Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer Blok per 1 september voor een periode van vier jaar aangesteld.
Nieuwe directeur dienst Openbaar Onderwijs » (09-09-03) Commissies van de gemeenteraad van Rotterdam vergaderen vanaf september volgens een nieuwe werkwijze.
Nieuwe vergaderopzet commissies » (04-03) Het College van B en W heeft nog geen besluit genomen over de locatie van het beeld van Pim Fortuyn. De Stichting Beeld voor Pim meldde vandaag dat het beeld aan het Hofplein zou komen. Het college wil echter dat de noodzakelijke procedures zorgvuldig worden gevolgd.
Nog geen besluit over beeld Pim Fortuyn » (7-07) De gemeente Rotterdam gaat met de directie van Now & Wow verder onderhandelen om de komende 5 jaar de graansilo aan de Maashaven te exploiteren. De gemeente Rotterdam peilde onder een 10-tal ondernemers de belangstelling voor de exploitatie van de silo, binnen de randvoorwaarden die de gemeente daaraan stelt. Now & Wow kwam als meest geschikte kandidaat uit de bus.
Now & Wow belangrijkste kandidaat exploitatie Maashavensilo » Onderscheiding voor mevrouw E.Yigitoglu » (31-10-03) Namens het college van burgemeester en wethouders ontvangt wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) op vrijdag 31 oktober om 17.00 uur de deelnemende landen aan het Wereldkampioenschap Korfbal. U bent van harte uitgenodigd deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen. Ontvangst deelnemers WK Korfbal op Stadhuis »
Oplossing bestuurlijke problemen WK Honkbal in zicht » Oud-directeur Feireiss van het NAI onderscheiden » Veiligheidrisico - (13-08-03) Het Oude Noorden is van 1 september tot 1 december 2003 een veiligheidsrisicogebied. In het gebied heeft de politie extra bevoegdheden zoals het fouilleren van personen. Het besluit van de burgemeester volgt op een voorstel van de korpschef. Dat heeft burgemeester Opstelten vandaag laten weten.
Oude Noorden veiligheidsrisicogebied » (06-10-03) De persoonsgerichte aanpak van 700 meest overlastgevende en zorgmijdende verslaafden is uitgebreid met een nieuw zorgtraject. Het gaat om de Assertive Community Treatment / PGA700. De aanpak van dit zorgtraject gebeurt volgens de zogenaamde ACT-methode en is nieuw voor de Rotterdamse situatie.
Persoonsgerichte aanpak verslaafden uitgebreid met nieuw zorgtraject » (8-07) Een verbeterde luchtkwaliteit, minder geluidshinder en een verbetering van de verkeersveiligheid. Het effect op de doorstroming op de A13 is minder eenduidig en verschilt per rijrichting maar de balans lijkt gematigd positief. Dit zijn de belangrijkste resultaten van de proef met de snelheidsverlaging op de A13 ter hoogte van Overschie, die gisteren door de Minister van Verkeer en Waterstaat werden bekend gemaakt. Mogelijk zal deze maatregel ook op naar andere plaatsen op snelwegen in de regio Rotterdam worden uitgebreid. De gemeente Rotterdam zal onderzoeken op welke plaatsen een verlaging van de maximum snelheid zinvol, wenselijk en haalbaar is. Positieve effecten proef snelheidsverlaging A13 » (2-07) Een combinatie van zorg en en gerechtelijke dwang, dat is de kern van de persoongerichte aanpak (PGA). Verslaafden krijgen een op maat gesneden aanpak die is toegespitst op de persoonlijke situatie en zorgbehoefte. De uitwerking van deze persoonsgerichte aanpak staat beschreven in de nota Gevangen in zorg. Doel van deze aanpak is een forse vermindering van overlast en criminaliteit. Eind 2005 moeten de 700 meest overlastgevende verslaafden geholpen zijn.
Praktische uitwerking van persoonsgerichte aanpak verslaafden » Veiligheidrisico -

(24-10-03)Preventief fouilleren leidt tot zichtbare en overtuigende resultaten. Dit blijkt uit de evaluatie over de periode 20 september 2002 tot 30 juni 2003. De evaluatie is gisteren door burgemeester Opstelten naar de leden van de commissie Bestuur en Veiligheid gestuurd.

Preventief fouilleren Rotterdam werkt » De familie Fortuyn, de Stichting Beeld van Pim en de Stichting Vrienden van Pim hebben gezamenlijk een programma opgesteld voor 6 mei om Pim Fortuyn te herdenken. De gemeente Rotterdam ondersteunt deze initiatieven. Het Rotterdamse College zal aanwezig zijn bij de onthulling van het beeld ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat, tegenover het Schielandhuis.
Programma herdenking Pim Fortuyn 6 mei 2003 »
site49_20030331135111_rotterdam_cs.jpg (08-09-03) Het Rotterdamse college van B&W heeft namens de gemeente Rotterdam het Programma van Eisen (PvE) voor het nieuwe Centraal Station Rotterdam vastgesteld. Het PvE is een cruciaal document voor de aanpak van het ontwerp voor het project Rotterdam Centraal.
Programma van eisen Rotterdam Centraal vastgesteld » (3-10) De heer J.D. (Don) Berghuijs is door het college van B en W benoemd als projectleider van de werkgroep Cement van de Stad. Deze werkgroep bereidt een actieprogramma voor om de opeenhoping van sociale en economische problemen aan te pakken in een aantal Rotterdamse wijken. Projectleider werkgroep Cement van de stad benoemd » (08-10-03) De gemeenteraad neemt op 11 en 13 november een besluit over de Begroting voor 2004. Daarvóór behandelt de raad de Begroting uitvoerig in drie fasen: met de algemene beschouwingen, in de vakcommissies en met een afrondend debat. Een nieuwe manier van bestuurlijke behandeling voor Rotterdam die past in het duale stelsel van de lokale politiek. Raad behandelt Begroting 2004 in drie fasen »
Rekenkamer Rotterdam: verbeter meetbare doelen »

(09-07-03) Wethouder Fysieke Infrastructuur Marco Pastors heeft, in overleg met de deelgemeente IJsselmonde en de directies van de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting en het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, het renovatieproject in Oud IJsselmonde tot groeibriljant benoemd. Het project in Oud IJsselmonde is een particulier initiatief om de omgeving van het oude Koetshuis en de Adriaen Janszkerk een facelift te geven. Zo moet de directe omgeving van het gerenoveerde koetshuis en de kerk uit 1780 gemakkelijk toegankelijk worden gemaakt voor publiek. De initiatiefnemers gaan nu om de tafel om een projectplan te maken.

Renovatieproject in Oud IJssselmonde derde groeibriljant » (20-02) Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam komt een stap dichterbij. Door de toekenning van de revenuen van het Wertheimerlegaat kan Rotterdam snel actie ondernemen om plannen voor het museum uit te voeren. Namens het college zegt wethouder Hulman blij te zijn.
Rotterdam blij met toekenning door Prins Bernhard Cultuurfonds » Rotterdam investeert in computers voor ouders » Rotterdam kiest andere aanpak communicatie migrantengroepen » (27-10-03) De gemeente Rotterdam heeft KPN gekozen als nieuwe leverancier van haar gemeentebrede communicatie-infrastructuur IntranetoRotterdam. Het contract hiervoor zal op woensdag 29 oktober officieel worden ondertekend door burgemeester Opstelten, de voorzitter Raad van Bestuur van KPN, de heer Scheepbouwer, en de directeur van de dienst Gemeentewerken, de heer De Wijs. Het contract met KPN heeft een looptijd van vier jaar.
Rotterdam kiest voor netwerk van KPN » (2-06)Vandaag 2 juni, ondertekent Wethouder Pastors (o.a fysieke infrastructuur) de eerste productieovereenkomsten woningbouw met de deelgemeenten Feijenoord, Charlois, Hoek van Holland, Overschie en IJsselmonde. In de productieovereenkomsten staan afspraken tussen de gemeente en deelgemeente over de nieuw te bouwen woningen voor de periode 2000 2010.
Rotterdam maakt afspraken over nieuwe woningbouw » Rotterdam maakt keuzes in stedelijke projecten » telefoon - (21-03-03) De gemeente Rotterdam heeft een gratis publieksinformatienummer geopend vanwege de situatie in Irak. Burgers en instellingen kunnen via het nummer 0800-0119 informatie vragen over de veiligheidssituatie in Rotterdam.
Rotterdam opent publieksinformatienummer over Irak » (27-02) Rotterdam heeft maandag 3 maart 2003 uitgeroepen tot "Dag van de Leerplicht". Wethouder J. van der Tak (Sociale Integratie en Onderwijs), gemeenteraadsleden en schoolbesturen kruipen op de Dag van de Leerplicht als het ware in de huid van een leerplichtambtenaar om op te treden tegen spijbelaars. Hiermee maakt de gemeente Rotterdam nog eens extra duidelijk dat lik-op-stuk beleid tegen ongeoorloofd verzuim hoog op de agenda staat.
Rotterdam pakt spijbelaars aan »

20020815162854_veranda.jpg Een groter variatie in woningbouw, meer middeldure en dure woningen en het stimuleren van het huizenbezit. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de woonvisie die wethouder Pastors op donderdag 17 april heeft gepresenteerd. De woonvisie moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad en wordt waarschijnlijk in mei door de raad behandeld.

Rotterdam presenteert woonvisie »
Rotterdam stelt Rijk versoberde Maasvlakte 2 voor » Rotterdam versobert uitvoering Wet voorzieningen gehandicapten » (04-11-03) Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft nieuwe versoberingsvoorstellen gepresenteerd voor de uitvoering van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). De meest ingrijpende voorstellen betreffen de vervoersvoorzieningen. Verantwoordelijk wethouder Sjaak van der Tak: "De voorstellen zijn sociaal en rechtvaardig; we handhaven het voorzieningenniveau en gaan oneigenlijk gebruik tegen."
Rotterdam versobert uitvoering Wet voorzieningen gehandicapten » Rotterdam voert eigen aanbestedingsreglement in » (22-10-03)Rotterdamse erfpachters betalen niet te veel voor het eigendom van hun grond. eigendom. De gemeente wijkt niet af van de bestuurlijk vastgestelde uitgangspunten en is van mening dat de Vereniging Eigen Huis slordig werk heeft geleverd. Rotterdam weerlegt kritiek Vereniging Eigen Huis » (03-11-03) Rotterdam heeft een exploitatievergunning voor een horeca-gelegenheid in deelgemeente Kralingen-Crooswijk geweigerd. Hiermee is Rotterdam de eerste gemeente in Nederland, die met gebruikmaking van de mogelijkheden van de nieuwe Wet BIBOB, onderzoek heeft laten doen door het landelijke Bureau BIBOB en vervolgens een vergunning heeft geweigerd.
Rotterdam weigert exploitatitievergunning » (18-03) Het college van b en w wil de boete voor zwartrijden in het openbaar vervoer van 27 naar 75 euro verhogen. Dat heeft het college aan de minister van Verkeer en Waterstaat en de vaste kamercommissie Verkeer en Waterstaat voorgelegd. Met een verdubbeling van de boete hoopt het college het zwartrijden aanzienlijk terug te dringen.
Rotterdam wil boete zwartrijden minimaal verdubbelen » (1-07) Het College van B. en W. heeft de KNVB aangeboden om de finale van het WK Jeugdvoetbal 2005 in Rotterdam te spelen. Dit toernooi voor spelers onder de 20 jaar is eind vorig jaar door de FIFA aan Nederland toegewezen en zal worden gespeeld van 10 juni tot en met 2 juli 2005. Rotterdam kan met het stadion Feijenoord en de stadions van Sparta en Excelsior zowel groepswedstrijden als de finale moeiteloos huisvesten. Rotterdam wil finale WK Jeugdvoetbal 2005 »
Rotterdam zet eerste 250 I/D-banen om in reguliere banen » (14-07-03) Ruim driekwart van de Rotterdammers merkt iets van de inspanningen en acties van het college van burgemeester en wethouders om de stad te verbeteren. Deze groep blijft ten opzichte van de nulmeting (februari) onveranderd groot. Dat blijkt uit de tweede meting naar de beleving en de waardering van het College en zijn inspanningen. Rotterdams College krijgt duidelijk profiel » (10-11-03) Ruim tweederde van de Rotterdammers merkt iets van de inspanningen en acties van het college van burgemeester en wethouders om de stad te verbeteren.
Rotterdamse aanpak zichtbaar voor Rotterdammers » Rotterdamse deelgemeenten pakken inburgering Antillianen aan » politieman - De Rotterdamse veiligheidsaanpak werkt. Dat blijkt uit de Veiligheidsindex 2003. Van de acht wijken die als onveilig te boek staan zijn er twee als gevolg van de veiligheidsaanpak niet meer onveilig: Hillesluis en Tussendijken. Ook blijkt het aantal aangiften bij de politie te zijn gedaald en het aantal strafzaken te zijn toegenomen.
Rotterdamse veiligheidsaanpak werkt » Stadstoezicht - (28-10) Een tussentijdse meting van de Veiligheidsindex laat zien dat het in 21 wijken veiliger is geworden. Deze zomer is in 33 wijken de veiligheid gemeten. De bewoners van alle onderzochte wijken oordelen vrijwel unaniem positiever over hun eigen buurt dan een half jaar geleden.
Rotterdamse wijken worden veiliger » Zestienhoven2 - (25-06-2003) Ruimere openingestijden, meer werkgelegeneheid en meer aandacht voor het milieu. Deze punten zijn besproken in het bestuurlijk overleg over Rotterdam Airport. Een definitief voorstel van het college volgt in september 2003.
Ruimere mogelijkheden Rotterdam Airport besproken » Scholen, bedrijven en gemeente helpen jongeren op weg naar werk. »

Door koppeling van bestandgegevens van Belastingdienst, UWV, IBG en SoZaWe wordt uitkeringsfraude sinds 1 mei eerder gesignaleerd. Ook door te werken met risicoprofielen kost fraudebestrijding nu minder tijd. Klantmanagers van SoZaWe kunnen zo meer aandacht besteden aan de reïntegratie van uitkeringsgerechtigden in het arbeidsproces of in een zorgtraject.

Snellere aanpak uitkeringsfraude door koppeling gegevens » (06-10-03) De gezamenlijke inspanning van de diensten Roteb, Gemeentewerken en Stadstoezicht om de verloedering in de onveilige wijken tegen te gaan, werkt. Rotterdam is een jaar na aanvang van de actie Resultaat op Straat een stuk schoner en heler.
Stad wordt schoner en heler: Resultaat op straat werkt » (20-01) Op de avond van de Tweede Kamerverkiezingen, woensdag 22 januari 2003, is het stadhuis aan de Coolsingel 40 vanaf 20.30 uur open voor iedereen die de uitslagen wil volgen.
Stadhuis open voor uitslagen Tweede Kamerverkiezingen » Rotterdamse aanpak - (25-06-2003) In het kader van de Rotterdamse Aanpak is voor alle medewerkers van de Bestuursdienst een zomerprogramma bedacht. Dit programma houdt in dat de relatief rustige zomermaanden worden benut om meer op straat te zijn, kennis te maken met dagelijkse praktijk van collegas bij diensten en deelgemeenten én signalen op te pikken van burgers, ondernemers en bezoekers van Rotterdam. Stadhuismedewerkers trekken deze zomer elke woensdag de stad in » Stadsdebat gewijd aan veilig ondernemen »
Stoomschip Rotterdam voorlopig niet naar Rotterdam » drugsbeleid - (17-06-03) Strenge naleving van het verbod om minderjarigen toe te laten tot coffeeshops en hen drugs te verkopen, minder coffeeshops in concentratiegebieden, een strenger handhavingsbeleid en een betere overlastregistratie. Deze actiepunten zullen worden uitgevoerd om te komen tot een aanscherping van het coffeeshopbeleid in Rotterdam. Strenger beleid coffeeshops »

(12-11)Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten na 2004 de subsidie aan het Steunpunt Wonen deels af te bouwen en deels om te bouwen.

Subsidie Steunpunt Wonen deels afgebouwd »
Subsidie Steunpunt Wonen wordt deels afgebouwd » Tentoonstelling cultureel erfgoed China in hal stadhuis » (14-07-03) Sportwethouder Nico Janssens huldigt op maandag 14 juli om 13.00 uur op het Stadhuis van Rotterdam (kamer 113), Coolsingel 40, het Oranje Thuislozenvoetbalteam. Dit team haalde dit weekend tijdens het WK in het Oostenrijkse Graz een derde plaats.
Thuislozen-voetbalteam gehuldigd op Stadhuis »
Toekomstscenario voor Rotterdamse kunstsector » Het college van burgemeester en wethouders laat voor de tweede keer een opinieonderzoek uitvoeren onder een willekeurige groep Rotterdammers. Het doel is om informatie te verzamelen over de herkenbaarheid van het collegebeleid (resultaten) en van het gemeentebestuur. Het eerste onderzoek werd op 3 april jl. gepubliceerd. Het onderzoek wordt elk kwartaal herhaald.
Tweede opinieonderzoek Rotterdams college in uitvoering » (20-10-03) De opvang voor dak- en thuislozen in Rotterdam wordt in 2004 uitgebreid met een dagopvang met 75 plaatsen en een nachtopvang met 75 bedden. Deze uitbreiding is onderdeel van het Actieprogramma Capaciteit Maatschappelijke Opvang en Verslavingszorg. Uitbreiding dak- en thuislozen opvang » (09-09-2003) Het college van Rotterdam wil in de nieuwe cultuurplanperiode de sterke punten van het cultuurbeleid in Rotterdam continueren. Daarnaast wil het College doelstellingen die van belang zijn voor de ontwikkeling van de kunst- en cultuursector, het culturele klimaat, de ontwikkeling van de stad en de realisering van de collegeprioriteiten verder aanscherpen. Uitgangspunten cultuurbeleid 2005 - 2008 » Publieksvrije zones, alcoholverbod en extra cameratoezicht. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die burgemeester Opstelten heeft afgekondigd om een treffen tussen supporters van Feyenoord en Utrecht te voorkomen. Beide clubs spelen op 1 juni de finale van de Amstelcup in de Kuip op Rotterdam-Zuid.
Uitgebreide maatregelen finale Amstelcup » Op 13 november bent u welkom vragen te stellen over de veiligheid in Rotterdam aan de verantwoordelijken. Vanaf 16:00 bent u welkom in de kelder van Donner. Uitnodiging: 13 november vragen stellen over veiligheid » (22-01) De einduitslag van de 2e Kamer verkiezingen 2003 in Rotterdam. Een overzicht van de percentages per partij.
Uitslag 2e Kamer verkiezingen 2003 Rotterdam »

(12-03) In Rotterdam hebben gisteren meer stemgerechtigden hun stem uitgebracht dan vier jaar geleden. Toen bedroeg het opkomstpercentage 33,41%. Nu is dat 36,49%. Van de ruim 400 duizend stemgerechtigden hebben bijna 160 duizend hun stem uitgebracht. De PvdA heeft de meeste stemmen gewonnen. De VVD lijkt de grote verliezer.

Uitslag verkiezingen Provinciale Staten 2003 » parkeermeter - (15-01) De invoering van het uitsluitend elektronisch betalen van parkeergeld op straat is geslaagd. Dat blijkt uit de evaluatie van de dienst Stadstoezicht. De belangrijkste doelen die Stadstoezicht vooraf stelde zijn behaald: goed functionerende parkeerautomaten op straat en een veilige werkomgeving voor de inners van parkeergeld.

Uitsluitend elektronisch betaald parkeren geslaagd » Uitvoering sociale integratie van start » (4-07) De wervingscampagne van het Bureau Onderwijs Werkt van de Dienst Stedelijk Onderwijs heeft succes gehad. Alle ruim 60 vacatures voor leerkrachten en ondersteunend personeel zijn vervuld. Op de advertentie in drie grote dagbladen op 7 juni kwamen ruim 200 reacties, waarvan de helft van bevoegde leerkrachten.
Vacatures onderwijs snel vervuld » (19-9) De heer C.J. Doesburg, vertrekkend algemeen directeur van Gunco b.v., kreeg vrijdag 19 september uit handen van wethouder Wim van Sluis (economische infrastructuur) de Van der Veeken-penning.
Van der Veeken-penning voor Cees Doesburg » (4-07) Het college van burgemeester en wethouders heeft het principebesluit genomen dat de wijziging van het Rotterdamse grondbeleid verder ingevuld gaat worden. Het is de bedoeling dat vanaf 1 oktober 2003 de grond voor onder meer huurwoningen in de vrije sector, winkels en horeca in winkelstraten en woonbuurten in eigendom uitgegeven wordt. Ook bestaande erfpachters bij deze bestemmingen krijgen dan de mogelijkheid de grond te kopen. Na consultatie van de gemeenteraad neemt het College hierover een definitief besluit.
Van erfpacht naar eigendom » (26-09-03) Het winkelcentrum Zuidplein is de afgelopen maanden flink aangepakt door gezamenlijke inzet van een groot aantal partijen. Gemeentelijke diensten (RET, Roteb, Gemeentewerken, Stadstoezicht), Deelgemeente Charlois en ondernemers hebben roltrappen vernieuwd, vuilnisbakken en bloembakken geplaatst, verlichting verbeterd, regelmatiger schoongemaakt en het toezicht geïntensiveerd.
Veel investeringen in het Hart van Zuid » 20020902153826_boijmans2.jpg (18-06-2003) Vlak voor Pinksteren heeft bij Museum Boijmans Van Beuningen een ernstig geval van verduistering plaatsgevonden. De verduistering werd dinsdag na Pinksteren ontdekt. Het gaat om een bedrag van ongeveer 3.000.000,-.
Verduistering bij Museum Boijmans Van Beuningen ontdekt »

(07-03) Het College van B en W heeft het Verkeer- en Vervoersplan Rotterdam 2003-2020 vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Centraal in het plan staan de bereikbaarheid van de stad en de leefbaarheid in de wijken. De ambities zijn samengevat onder de noemer "versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven, versterking van de stedelijke economie en verbetering van het woon- en leefklimaat".

Verkeer -en Vervoersplan Rotterdam 2003-2020 »

(20-10-03) Het College van B en W legt in het verkeer- en vervoersbeleid op korte termijn de nadruk op concrete acties en maatregelen die de doorstroming en de veiligheid in het verkeer bevorderen en de verkeershinder verminderen. Dit blijkt uit het, door het college, opgestelde uitvoeringsprogramma bij het Verkeer- en Vervoersplan Rotterdam 2003-2020, dat aan de Gemeenteraad is gestuurd.

Verkeer- en Vervoersplan Rotterdam 2003-2020 » Nieuwe Binnenweg - (09-01) Het herinrichtingsplan voor de Nieuwe Binnenweg wordt versneld uitgevoerd. Hiermee gaat het College akkoord met een eerdere beslissing van de Centrumraad. Aanleiding voor de versnelde herinrichting is de vervanging van een gedeelte van de tramrail op de Nieuwe Binnenweg.
Versnelde uitvoering herinrichting Nieuwe Binnenweg »

(14-10-03) Van der Tak: "sociaal, streng en rechtvaardig"

Zo veel mogelijk Rotterdammers die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering moeten weer aan het werk. Daarnaast kunnen fraudeurs rekenen op een hardere aanpak.

Verstrekkende gevolgen nieuwe Wet Werk en Bijstand » Voorjaarsnota 2003: College wil jaarlijks 50 miljoen euro besparen » Voormeulen tijdelijk directeur Multibedrijven » Wethouder De Faria pleit voor veranderingen in de verslavingszorg » Wethouder Van der Tak installeert adviesraad »
Wethouders bestraten hinkelbaan »
Wethouders geven startsein voor Resultaat op Straat in Tarwewijk » (16-10-03) Op maandag 13 oktober zijn de drie winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd: De mooiste plekken in de stad. Deze fotowedstrijd werd georganiseerd door de dienst Stedenbouw, Wonen en Verkeer(dS+V).
Winnaars Fotowedstrijd 2003 bekend » (29-8) De heer D.J.M. Dura heeft gisterenavond de Wolfert van Borselenpenning ontvangen. Burgemeester Opstelten heeft hem de gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. Wolfert van Borselenpenning voor de heer D.J.M. Dura » Wolfert van Borselenpenning voor Peter Blanker » Wolfert van Borsselenpenning voor oprichter galerie Delta » Wolfert van Borsselenpenning voor scheidend voorzitter ROC »

(23-06-2003) In het eerste half jaar van 2003 is er in Rotterdam gestart met de bouw van 1500 woningen. Met de start van deze 1500 woningen binnen een half jaar, is de productie van het jaar 2002 (ruim 1400) inmiddels overschreden. Dit gaat in tegen de landelijke trend, waar juist sprake is van een daling van 10 % ten opzichte van vorig jaar. De doelstelling van het college is om jaarlijks 3000 woningen te bouwen. Om die doelstelling te halen is er vorig jaar oktober een bouwcoördinator aangesteld en zijn er productie-afspraken gemaakt met deelgemeenten en corporaties.

Woningbouwproductie in Rotterdam verdubbeld »
Woningen gehandhaafd in Polder Zestienhoven »

(21-08) De Selectiecommissie Architect Rotterdam Centraal heeft zes kandidaten geslecteerd die kans maken op de ontwerpopdracht voor het nieuwe Centraal Station van Rotterdam en omgeving.

Zes architecten voor Rotterdam Centraal geselecteerd » 20030120200703_oogje.jpg (14-03) Zes personen ontvangen de Rotterdamse onderscheiding 'Het oog van Rotterdam', omdat zij zich hebben ingezet voor een betere veiligheid en leefbaarheid van de stad. En dat zonder zichzelf in gevaar te brengen. Op 24 maart ontvangen zij de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester De Faria. Zes genomineerden krijgen Het OOG van Rotterdam » Zilveren veiligheidsspeld voor de heer Tavenier » (15-09-03) Maandag 15 september begint officieel de gemeentelijke zoektocht naar Rotterdamse Groeibriljanten. Met een campagne van ongeveer twee en een halve maand van 15 september t/m 28 november - wil de gemeente voldoende kansrijke initiatieven boven water krijgen om tien groeibriljanten te realiseren.
Zoektocht naar Rotterdamse Groeibriljanten van start » politieman - (28-03) Het gebied Zuidwijk-Pendrecht is van 15 april tot 15 juli 2003 een veiligheidsrisicogebied. In het gebied heeft de politie extra bevoegdheden zoals het fouilleren van personen. Het besluit van de burgemeester volgt op een voorstel van de korpschef. Dat heeft burgemeester Opstelten vandaag laten weten.
Zuidwijk-Pendrecht veiligheidsrisicogebied »

(28-10-03) De commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs houdt op 29 oktober om 14.30 uur een uitgebreid vragenhalfuur over de begroting 2004. In dit vragenhalfuur laten organisaties weten wat zij vinden van de begrotingsvoorstellen. De commissie neemt de vragen en standpunten mee in het inhoudelijke debat over de begroting op 5 november.

Commissies peilen het veld over de Begroting 2004 » %%P_INTRO%% %%P_MENUTITLE%% »

home Terug naar de beginpagina Reageer op deze pagina Zoek in de Rotterdamse internetsites Plattegrond met voorzieningen Alfabetisch overzicht van producten, diensten, adressen en sites Tekstversie van deze site. Geschikt voor tekstgeoriënteerde browsers en PDA's Information for foreign visitors and new residents

Het stadhuis > De organisatie

Werkbezoeken en openbare optredens
vorige vorige pagina | volgende pagina volgende | print print deze pagina

Een overzicht van werkbezoeken en activiteiten van de bestuurders vindt u voortaan op rotterdam.nl
Laatste wijziging: 21-01-2004

naar boven

Stadstoezicht introduceert nieuwe parkeerkaarten parkeerkaart
Stadstoezicht introduceert nieuwe parkeerkaarten »

Nieuwe bewegwijzering Rotterdam
bewegwijzering
Bewegwijzering »

Delft en Rotterdam geven