Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Aanvragen robotarmen weer mogelijk

Zoals VSN-leden hebben kunnen lezen in Contact, is de wachtlijst voor robotarmen inmiddels vrijwel weggewerkt. Denkt u in aanmerking te komen voor een robotarm, dan kunt u zich hiervoor weer aanmelden.

De rolstoelgemonteerde Assistent Robot Manipulator (ARM) is een hulpmiddel voor mensen zonder of met slechts een zeer beperkte arm- of handfunctie, bijvoorbeeld door een spierziekte of dwarslaesie. Met deze robot kunnen alledaagse handelingen worden uitgevoerd en is men niet langer voor alles afhankelijk van een ander.

Op dit moment kunnen alleen ziekenfondsverzekerden een beroep doen op de subsidieregeling voor de verstrekking van robotarmen. Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor een robotarm, kunt u zich melden bij één van de betrokken revalidatiecentra: Amstelrade te Amstelveen, Beatrixoord te Haren, de Maartenskliniek te Nijmegen en Franciscusoord te Valkenburg a/d Geul.
14 april 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400