Gemeente Nieuwegein

Ontwikkelingsplan bedrijvenpark Het Klooster 2004 in inspraak

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein hebben op 6 april 2004 het ´ontwerp-Ontwikkelingsplan Bedrijvenpark Het Klooster 2004´ vrijgegeven voor het inspraaktraject. In het ´Ontwikkelingsplan Bedrijvenpark Het Klooster 2004´ worden de mogelijkheden aangegeven voor het ontwikkelen van een bedrijvenpark in het gebied tussen Lekkanaal, Lek, Amsterdam-Rijnkanaal en A27. Het bedrijvenpark wordt ontwikkeld ten noorden van de Achterweg.

De belangrijkste programmaonderdelen uit het plan zijn: een bedrijvenpark van 105 hectare bruto, de verbreding van het Lekkanaal, de inpassing van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (groen-blauwe zone langs het Lekkanaal met ook een ecologische functie) en de windmolens langs de A27. Ten aanzien van de inrichting van het noordelijk deelgebied zal nog een haalbaarheidsstudie worden verricht, waarbij de aanleg van een haven milieutechnisch gezien de meest ingrijpende mogelijkheid is.

Het plan wijkt nauwelijks af van het Herzien Ontwikkelingsplan uit 2002. Het Ontwikkelingsplan zal juridisch worden vertaald in een viertal bestemmingsplannen, welke de daadwerkelijke uitvoering mogelijk maken.

Het ´ontwerp-Ontwikkelingsplan Bedrijvenpark Het Klooster 2004´ ligt vanaf donderdag 8 april tot en met donderdag 6 mei 2004 ter inzage in de Stadswinkel van de gemeente Nieuwegein bij het loket Bouwen, Martinbaan 2 te Nieuwegein. Gedurende deze periode kunnen inwoners en andere belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie op het ontwerp-Ontwikkelingsplan 2004 indienen bij het college van B&W. Op dinsdagavond 27 april zal bovendien een inspraakavond gehouden worden op het gemeentehuis van Nieuwegein.

Invoerdatum 14-4-2004