Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 april 2004


Epe- jongeren steken vuurwerk af


Ondanks het feit, dat de jaarwisseling al ver achter ons ligt werden gisteren op een school aan de Kweekweg vier jongelui betrapt op het gooien met vuurwerk. De tieners zijn allemaal voorgedragen voor het preventieproject Link en krijgen een passende maatregel opgelegd. Hun ouders zijn van het gebeurde op de hoogte gesteld.


Epe- rijden door rood


Bij een verkeerscontrole op de kruising Tongerenseweg met de Elburgerweg bleken gisteren 26 bestuurders door rood te zijn gereden. Zij kunnen de bekeuring binnenkort tegemoet zien.


Hattem - eerlijkheid duurt het langst


Bleek gisterenochtend een muurtje voor het politiebureau aan de Allee kapot gereden te zijn. Bleek dat de veroorzaker, een 38-jarige man uit Hattem netjes een briefje in de brievenbus van het politiebureau had gedaan om de schade te melden. Een goed voorbeeld en de schade wordt geregeld.


Heerde - bromfietser onderuit


Kreeg de politie vannacht rond 00.45 uur een melding dat op de Langeslag een bromfietser onderuit was gegaan en gewond was. De 17-jarige bestuurder uit Heerde bleek te hebben gedronken en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een gebroken sleutelbeen en een hoofdwond opgelopen en werd ter observatie opgenomen. Een arts nam een bloedproef en de uitslag daarvan is pas over enkele weken bekend.


Wapenveld - inbrekers overlopen


Getuigen hebben vannacht rond 02.35 uur een inbraak bij het zwembad aan de Groteweg weten te voorkomen. Zij zagen drie mannen met bivakmutsen bij het gebouw, die bij het zien van de getuigen er direct vandoor gingen. Helaas verloren zij hen uit het oog, maar troffen in de buurt wel een auto aan. De gealarmeerde politie stelde deze veilig en het onderzoek wordt voortgezet.


Heerde - graffiti


Onbekenden hebben in het paasweekend graffiti in de vorm van hakenkruizen op enkele ramen van een school aan de Rooboerskamp gespoten. Gelukkig konden schoonmaaksters
dit verwijderen, maar dezelfde tekens stonden ook op een elektriciteitshuisje, maar dit bleek niet weg te halen.


Heerde - witte postduif uit de lucht


Niet een vogel maar een illegale zender met de naam "de witte postduif" is gisteren op de 1e Hoorneveenseweg uit de lucht gehaald. Tegen de 22-jarige eigenaar van de installatie wordt proces-verbaal opgemaakt.


't Harde - gestolen tassen gevonden

Een automobilist die op parkeerplaats De Haere langs de A 28 een stop maakte ontdekte in een vuilnisbak een tweetal tassen, die mogelijk van diefstal afkomstig waren. De gewaarschuwde politie vond in de tassen onder andere een OV-jaarkaart en een identiteitspas. Ze bleken maandag bij een restaurant langs de snelweg uit auto's te zijn gestolen. De benadeelden uit Hedel en Poederoijen zijn in kennis gesteld.


Elburg -gordelcontrole


29 inzittenden van auto's zijn gisterenmiddag tijdens een gordelcontrole op de Hellen-beekstraat bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.


Wezep - kind gewond bij oversteken.

Een 9-jarig jongetje is gisterenmiddag rond 16.40 uur gewond geraakt toen hij plotseling de rijbaan van de Nieuwlandseweg oprende en werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit zijn woonplaats. Gelukkig reed de jongeman langzaam, maar het kind raakte wel zodanig gewond, dat hij naar het Sohiaziekenhuis in Zwolle werd vervoerd. De politie
Heeft de aanrijding nog in onderzoek omdat het jongetje achterna gezeten werd door leeftijdgenoten.


Oldebroek - jongen gewond bij aanrijding


Een 12-jarige jongen is gisterenavond rond 20.00 uur bij een aanrijding op de Begoniastraat gewond geraakt. Hij reed over een voetgangerssteeg op het moment dat een 26-jarige plaatsgenoot met zijn auto vanuit de uitrit van zijn ouderlijke woning was weggereden. De jongen had er behoorlijk de sokken in en kon niet meer remmen. Bij de aanrijding liep hij vermoedelijk schouderletsel op.


Ermelo- om de as na stuurcorrectie


Een 18-jarige jongeman uit Garderen heeft gisterenochtend rond 07.20 uur zijn auto volledig in de prak gereden bij een aanrijding op de Garderenseweg. Hij wilde z'n auto in een bocht corrigeren maar reed kennelijk te hard en raakte in de slip. Hij draaide en aantal keren om z'n as en botste tegen de auto van een 33-jarige man uit Elspeet. Beide voertuigen werden afgesleept.


Ermelo- diefstal computerapparatuur


In de nacht van 12 op 13 april hebben onbekenden ingebroken bij een bedrijf aan de Harderwijkerweg. Men forceerde een aantal ramen om binnen te komen en de buit bestaat uit beeldschermen en systeemkasten.


Harderwijk - fiets beschadigd bij aanrijding


De fiets van een 65-jarige Harderwijker raakte gisteren rond 15.10 uur beschadigd toen hij op de rotonde van de Julianalaan werd aangereden door een bromscooter met daarop twee lichtgetinte jongens. Deze namen de bocht te krap en bij het oprijden van de Pontanuslaan konden zij de fietser niet meer ontwijken. Na de aanrijding reden ze door en de politie stelt een onderzoek in.


Harderwijk - aangehouden voor valse naam


Een 42-jarige man uit Zeewolde is gisterenmiddag op de Havenkade aangehouden nadat hij onder een parkeerbon trachtte uit te komen en een valse naam had opgegeven. Agenten zagen een auto met alarmlichten op het trottoir/fietspad staan en toen de auto er enige tijd later nog stond besloten zij een bekeuring uit te schrijven. Al snel meldde zich de eigenaar maar deze bleek erg onduidelijk over zijn woonplaats te zijn. Bij de agenten ontstond het vermoeden dat de man een valse naam had opgegeven. Tijdens het verhoor op het politiebureau bleek deze gedachte juist te zijn geweest. De man krijgt een proces-verbaal voor beide feiten.


Harderwijk - snelheidscontrole


Op de Deventerweg zijn bij een snelheidscontrole 1100 voertuigen gecontroleerd. Van hen reden er 30 te hard met als hoogst gemeten snelheid 69, terwijl men er 50 mag rijden. De bestuurders krijgen de bekeuring opgestuurd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --