Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 14 april

Den Helder 14-04-2004 - 14.46 uur

Woninginbraken
Den Helder, dinsdag 13 april 2004
Op dinsdag is in de ochtenduren bij drie woningen aan de Duinroosstraat een inbraak gepleegd. Bij een woning bleef het bij een poging. Met behulp van een breekijzer werden de voordeuren van de woningen opengebroken. Dit had forse schade als gevolg. De woningen werden geheel overhoop gehaald en er werden diverse goederen weggenomen waaronder bankpassen, rijbewijzen en paspoorten.

Uitslaande brand inwoning
Kolhorn, dinsdag 13 april 2004
Op dinsdag in de namiddag omstreeks 16.30 uur is een vrijstaande woning aan de Sportstraat te Kolhorn in vlammen opgegaan. Toen de bewoonster, die in de achtertuin zat te zonnen, de woning binnen wilde gaan ontdekte ze dat haar woonkamer vol rook stond. Vervolgens sloeg dat om in een uitslaande brand. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht.

Inbreker verstopt zich tussen plafondplaten
Den Helder, woensdag 14 april 2004
In de vroege uurtjes van woensdagmorgen omstreeks 05.25 uur kwam er een inbraakmelding binnen van een winkelpand aan de Spoorstraat.Toen de politie ter plaatse kwam wees alles erop dat de inbreker nog in het pand moest zijn. Met een politiehond werd het pand doorzocht. De hond sloeg aan en de politie ontdekte een aantal ontbrekende plafondplaten. De inbreker had zich tussen het plafond verstopt. De 31 jarige inwoner van Den Helder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Helder voor verder onderzoek..