Politie Zaanstreek-waterland


APRIL-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN

Serie inbraken en diefstallen opgelost

Met de aanhouding van drie mannen denkt de politie 37 inbraken in woningen, bedrijven en scholen en diefstallen van auto's te hebben opgelost. De zaak kwam aan het rollen met de aanhouding op 14 februari van een 23-jarige man uit Assendelft na een poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Lagedijk in Zaandijk. Op basis van technisch bewijs kon later een 25-jarige man uit Koog aan de Zaan worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot inbraak. Tenslotte werd in de loop van het onderzoek ook een 24-jarige Zaandammer aangehouden. De mannen bekenden de inbraken en diefstallen in wisselende samenstellingen te hebben gepleegd. De meeste inbraken vonden plaats in Koog aan de Zaan, maar ook in Ransdorp en Graft was men op het dievenpad. Bij een paar woninginbraken werden onder andere ook autosleutels en de daarbij behorende auto gestolen. In de omgeving van die inbraken werden weer andere gestolen auto's aangetroffen. De buit bestond verder meestal uit beeld-, geluid- en computerapparatuur. Daarvan is weinig teruggevonden. Alle benadeelden zijn of worden door de politie benaderd voor het verdere verloop van de zaak. De drie verdachten zitten nog vast.

11:07 12-APR-04
LOC: PURMEREND, TRIMPAD

Politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie zoekt getuigen van een vechtpartij tussen een 33-jarige en een 38-jarige vrouw, beiden uit Purmerend. De vrouwen raakten in gevecht na een conflict over hun honden. De 33-jarige vrouw heeft daarbij onder andere haar hand gebroken en dat zou door schoppen van de andere vrouw zijn gekomen. Beide vrouwen beschuldigen elkaar er van met vechten te zijn begonnen. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Wheermolen via 0900-8844.

13:44 13-APR-04
LOC: KROMMENIE, KERVELSTRAAT

Brand in keuken

In de keuken van een woning is brand ontstaan, vermoedelijk door kortsluiting van een koelkast. De bewoner rook een brandlucht en zag de koelkast, waar een gasstel op stond, in brand staan. Het gasstel was niet in gebruik. Hij kon met vrouw en kind de woning op tijd verlaten. Niemand raakte gewond. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er is flinke brandschade in de keuken ontstaan.

15:54 13-APR-04
LOC: ASSENDELFT, KANAALWEG

Fietser (83) dodelijk verongelukt bij aanrijding

Een 83-jarige fietser uit Haarlem kwam in aanrijding met de bestelbus van een 33-jarige automobilist uit Hem. Het slachtoffer werd later in zorgwekkende toestand naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht, waar hij later die avond is overleden. De aanrijding ontstond even voorbij de kruising van de Kanaalweg met de Dorpsstraat. Het slachtoffer kwam uit de Dorpsstraat en sloeg linksaf de Kanaalweg op in de richting van de pont Buitenhuizen. Op dat moment naderde over de Kanaalweg de bestelbus uit de richting van Beverwijk. De bestuurder veronderstelde, dat de fietser naar rechts zou gaan en wilde hem links inhalen. Het slachtoffer heeft de bus wel zien naderen, aarzelde vermoedelijk om naar rechts te gaan en bleef in het midden van de weg rijden. De bestuurder van de bus begon inmiddels te remmen en wilde daarop de fietser rechts passeren om een aanrijding te voorkomen. Op het moment dat hij dat deed kwam de fietser vermoedelijk ook naar rechts en werd door de linkerbuitenspiegel van de bus geraakt. Hij vloog enige meters door de lucht en kwam op de weg terecht, waar hij zwaar gewond bleef liggen. Behalve ambulancepersoneel verleende ook personeel van de traumahelikopter eerste hulp. De sectie Verkeersondersteuning van de politie heeft een onderzoek naar de juiste toedracht van de aanrijding ingesteld.

19:35 13-APR-04
LOC: LANDSMEER, SPORTLAAN

Slagwapen in beslaggenomen

De politie heeft bij een 20-jarige automobilist een steel van een houweel in beslaggenomen. De steel lag naast de bestuurdersstoel op de vloer van zijn auto. De bestuurder werd staande gehouden, omdat hij met zijn auto over een fietspad reed. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

10:31 14-APR-04
loc.: ZAANDAM, WILLEM ALEXANDERBRUG

Automobilist gewond na botsing

Een 74-jarige automobilist uit Zaandam is gewond geraakt bij een botsing met een andere auto. Het slachtoffer reed vanuit de richting van de Paltrokstraat over de Willem Alexanderbrug. De bestuurster van de voor hem rijdende auto, een 39-jarige Zaandamse, stopte omdat de slagbomen naar beneden gingen. Door de zon was op dat moment het rode bruglicht niet goed zichtbaar. De Zaandammer botste vervolgens tegen zijn voorganger aan en werd met pijn aan de ribben overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De Zaandamse raakte niet gewond.

EINDE


---- --