Ingezonden persbericht


14 april 2004

Friso Kindervoeding haalt partij `Friso 1 normaal' uit de markt

Friso Kindervoeding neemt een partij `Friso 1 normaal' uit de markt. Het gaat alleen om `Friso 1 normaal' in een kartonnen verpakking van 900 gram met de op de bovenzijde vermelde code BF4 MTB. `Friso 1 normaal' is zuigelingenvoeding voor baby's van 0 tot 6 maanden.

De maatregel is genomen omdat door een productiefout een klein deel van deze partij een te laag gehalte aan enkele mineralen bevat. Langdurig gebruik van deze voeding zou tot tekorten kunnen leiden. De kans hierop is zeer gering aangezien de betreffende partij pas sinds kort op de markt is gebracht.

Consumenten worden door middel van advertenties in landelijke en regionale dagbladen opgeroepen het product met de betreffende code niet langer te gebruiken en weg te gooien. Consumenten kunnen het aankoopbedrag terug krijgen door de code uit de verpakking te knippen en deze onder vermelding van naam, adres, bank- of gironummer ongefrankeerd op te sturen naar: Friso Kindervoeding, Antwoordnummer 6049, 8900 VC Leeuwarden. Het aankoopbedrag wordt dan vergoed.

Voor meer informatie is het gratis informatienummer 0800-0227434 beschikbaar. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Friso Kindervoeding heeft de winkelorganisaties verzocht producten met de betrokken code uit de schappen te nemen en stelt alles in het werk om waar nodig de voorraad weer aan te vullen.

Deze terughaalactie heeft alleen betrekking op `Friso 1 normaal' met code BF4 MTB. Er zijn geen andere producten van Friso Kindervoeding bij betrokken.

Friso Kindervoeding heeft de VWA / Keuringsdienst van Waren geïnformeerd.