Gemeente Ferwerderadiel

Exposities Informatiecentrum Hegebeintum

Vanaf 14 april tot en met 31 mei 2004 zijn er twee exposities te bezichtigen in Informatiecentrum Hegebeintum. Schildersgroep Pand 65 exposeert met haar schilderijen.

De groep ontleent haar naam aan Pand 65, het atelier van de Friese schilderes Luut Klijnsma in Suwâld.
Hier komt de groep, bestaande uit een tiental schilderessen, geregeld samen om zich onder haar leiding verder te bekwamen in de schilderkunst, zulks echter met behoud van de eigen artisticiteit.

In de landelijke omgeving en het agrarisch decor, vinden zij veelal hun inspiratie. Hierdoor is het oeuvre divers; het bevat werken uitgevoerd in aquarel, pastel, gouache, acryl en gemengde technieken. De taferelen en composities zijn vooral herkenbaar, kleurrijk en naar de realiteit geschilderd, onmiskenbaar met vrouwelijke, liefelijke hand.

Wie kent ze niet, de Dinky Toys. Deze verzameling van Auke Spijksma is ook nog deze periode in de vitrines van het Informatiecentrum te bezichtigen.

De exposities zijn te bezichtigen in het Informatiecentrum in Hegebeintum elke dinsdag t/m zaterdag van 10.00 17.00 uur, zon- en feestdagen van 12.00 17.00 uur.