Gemeente Geldermalsen

Aanleg skatebaan in Geldermalsen vordert gestaag

14 april 2004 - Na aanvankelijke aanloopproblemen die te maken hadden met de keuze van de meest geschikte locatie gaat het op dit moment uiterst voorspoedig met de aanleg van een skatebaan voor de jeugd van Geldermalsen.

De grondwerkzaamheden voor deze nieuwe voorziening nabij het parkeerterrein van de voetbalvereniging GVV aan de Randweg te Geldermalsen zijn inmiddels in volle gang.

Zoals vooraf afgesproken worden de kosten van de verharding, het omgrenzende hekwerk en de te plaatsen skatetoestellen tussen het gemeentebestuur en de initiatiefgroep vanuit de jongeren verdeeld. Met deze afspraak werd een behoorlijke druk en een stuk verantwoordelijkheid bij de jongeren zelf gelegd om het ook echt hun skatebaan te maken. Ze hebben het geweldig waargemaakt. Allerlei acties richting het bedrijfsleven werden ondernomen om maar zoveel mogelijk gelden via sponsoring bij elkaar te krijgen. In eerste instantie zag het er naar uit, dat ongeveer de helft van het zo gewenste aantal toestellen zou kunnen worden aangeschaft, uiteindelijk is er toch zoveel geld ingezameld dat de hele inrichting in één keer kan plaatsvinden. Dat is een compliment richting de jongeren en natuurlijk ook richting de sponsors die het verdienen hier genoemd te worden:

* Aannemersbedrijf A.L. van Kessel

* Aannemersbedrijf Gebr. van Kessel

* Rotary Geldermalsen

* Rabobank

* Elreka hekwerken

* Eibe skatetoestellen

De Stichting Recreatie- en Topsport Beusichem is bereid gevonden het onderhoud en beheer van de skatebaan op zich te nemen. Dit is een stichting zonder winstoogmerk die zich o.a. tot doel heeft gesteld: het verzorgen van sportlessen en sportactiviteiten voor jong en oud. Met de stichting is een subsidie-uitvoeringsovereenkomst gesloten waarin rechten en plichten van de stichting en de gemeente zijn vastgelegd.

Uiteindelijk is alles volgens plan verlopen en kan de skatebaan hoogstwaarschijnlijk eind mei a.s. in gebruik worden genomen. Vanzelfsprekend wordt hieraan op enigerlei wijze een officieel tintje gegeven. Hierover volgt nader bericht.