Gemeente Zwolle

Een groene en educatieve toekomst
Landstede en gemeente verder met Nooterhof

De gemeente Zwolle en het ROC Landstede hebben overeenstemming bereikt over de toekomst van de Wethouder Nooterhof. Landstede wil in de Nooterhof een deel van haar onderwijsactiviteiten onderbrengen. Hier gaat natuur- en milieu-educatie centraal staan. Het is tevens de bedoeling dat Landstede een taak krijgt in het beheer van dit park. Landstede gaat niet bouwen aan de Hyacinthstraat. ´t Ukkie ziet af van de realisatie van kinderopvang in de Nooterhof.

De gemeente en Landstede willen nog voor de zomer van 2004 deze overeenstemming vertalen naar een koop- en ontwikkelovereenkomst. Landstede gaat in de Nooterhof ontwikkelen en de gemeente houdt de rol van regievoerder en toetser.

Verkeersoplossingen
Het kruispunt bij de Wethouder Alferinkweg en Zuidbroeklaan wordt fietsvriendelijker gemaakt. Er komt een fietsoversteek in twee richtingen (verbinding Nooterhof en Park de Wezenlanden). De fietsers krijgen allemaal tegelijk groen om te fietsen. En er komt geen rotonde in de Marsweg (bij Hyacinthstraat en Marsweg).


---