Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 april 2004

----------

Kankerpatiënten gemiddeld 10,4 kg afgevallen;
Gewichtsverlies is te stoppen

HOOFDDORP 8 april 2004 Gewichtsverlies bij kanker is een serieus en veelvoorkomend probleem, 40% van de kankerpatiënten is matig tot ernstig ondervoed. Bij mensen met kanker verandert onder andere de stofwisseling, waardoor gewichtsverlies optreedt. Uit een net afgeronde evaluatie blijkt dat kankerpatienten op het moment van diagnose al 10,4 kg aan lichaamsgewicht hadden verloren. Met gebruik van ProSure is dit gewichtsverlies te stoppen.

Het 'ProSure Observatie Onderzoek' is door onafhankelijke diëtisten uitgevoerd. De gegevens van 270 patiënten met uiteenlopende vormen van kanker uit verschillende instellingen zijn gedurende drie consulten geregistreerd. Het gebruik van ProSure stopt gewichtsverlies, zelfs in combinatie met chemotherapie en ondanks een minder dan optimale inname van gemiddeld 1,7 pakje ProSure per dag. De optimale dosering van ProSure is daarentegen twee pakjes per dag.

Bevestiging
De uitkomsten bevestigen opnieuw de resultaten uit eerdere studies en de onlangs gepubliceerde Fearon-studie1, waarin de effecten van ProSure specifiek bij pancreaskanker gerelateerd gewichtsverlies onderzocht zijn. In het 'ProSure Observatie Onderzoek' zijn in tegenstelling tot de Fearon studie, patiënten met verschillende tumoren geobserveerd, waarbij ProSure even effectief blijkt te zijn.

Afname vermoeidheid
Uit het onderzoek blijkt tevens dat patiënten aangeven dat de vermoeidheid afneemt en de eetlust toeneemt. Naast gewichtsverlies zijn vermoeidheid en eetlust twee belangrijke maatstaven voor de kwaliteit van leven van patiënten met kanker. De gemiddelde leeftijd van de geobserveerde patiënt is 63 jaar. De gemiddelde behandelduur is circa 6,5 week geweest.

ProSure
ProSure is de eerste drinkvoeding speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker. ProSure bevat de werkzame stof EPA (een vetzuur), die het proces van gewichtsafname afremt. Bovendien levert het alle extra voedingsstoffen die iemand met kanker nodig heeft om weer op gewicht te komen, waardoor de conditie verbetert. Voor meer informatie over het belang van voeding bij kanker en een zelftest om te bepalen hoe uw voedingstoestand is, kijk dan op www.kankerenvoeding.nl.

KWF Manifestatie
Vrijdag 16 en zaterdag 17 april vindt de KWF Manifestatie plaats in de RAI te Amsterdam. Voor meer informatie en advies zijn diëtisten in de ProSure stand aanwezig. Zij kunnen u meer vertellen over kanker en voeding.

===


Ingezonden persbericht