Gemeente Dongen


Mevrouw Dierick verdeelt 1500 euro uit Valentijnfonds 14-04-2004 16:00 Valentijncheque voor KVO en De Zonnebloem

Op woensdag 14 april reikt burgemeester Hans van Brummen een waardecheque uit aan mevrouw Dierick. Zij ontvangt deze cheque, omdat zij op 14 februari is gehuldigd als Valentijn. De gehuldigde moet de cheque aan een goed doel schenken. Mevrouw Dierick heeft gekozen voor De Katholieke Vrouwen Organisatie Dongen en Welfare, een werkgroep van de Vereniging de Zonnebloem Dongen s Gravenmoer. Deze organisaties ontvangen beiden 750,-.
De Katholieke Vrouwen Organisatie Dongen is onderdeel van de Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO). Deze biedt vrouwen een ontmoetingsplaats voor persoonlijke ontplooiing, bewustwording en belangenbehartiging. Ook heeft mevrouw Dierick gekozen voor de werkgroep Welfare van Vereniging de Zonnebloem. Deze werkgroep zet zich in voor mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijke leven niet vanzelfsprekend zijn. Dit zijn punten waar mevrouw Dierick waarde aan hecht en daarom kwam zij bij de keuze voor deze instanties.

Genoeg redenen voor de hulde
Mevrouw Dierick kreeg deze hulde, omdat zij zich als vrijwilligster in de afgelopen jaren op vele gebieden verdienstelijk maakte. Tot op heden verricht mevrouw Dierick nog voor verschillende instanties vrijwilligerswerk.
Mevrouw Dierick was één van de collectanten voor verschillende organisaties zoals de Lever/Darm stichting, Nierstichting, Leger des Heils en het Ziekentriduüm. Nooit werd tevergeefs een beroep op haar gedaan.

Oorsprong van Valentijnhulde
Het Valentijnfonds wordt gevoed door giften van particulieren en ondernemers uit Dongen die na een donatie toetreden tot de zgn. Valentijnkring. Sinds 1980 huldigt het gemeentebestuur van Dongen op Valentijnsdag een inwoner, groep inwoners of instelling. Deze heeft/hebben zich dan speciaal ingezet voor het verenigingsleven van Dongen. Collegeleden en inwoners doen aanbevelingen voor personen die in aanmerking komen voor de huldiging. De burgemeester bepaalt uiteindelijk wie er wordt gehuldigd.